Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Інтернет-презентація української діаспори - проект

Сьогодні в Інтернеті існує багато сайтів, присвячених українській діаспорі. Але немає єдиного портала, що став би загальним джерелом інформацій про життя і побут українців розсіяння.
*) Ця сторінка має презентувати життя української діяспори цілого світа. Завдання та мета цієї сторінки є щоб вона стала загальним джерелом інформацій про життя і побут українців діаспори, а саме з країн Европи, Північної та Південної Америки, Австралії і Азії. Проект має провадитись під опікою Світового Конгресу Українців.

*) По країнах потрібно презентувати всі українські громадські, культурні, мистецькі, просвітні організації, духовні і навчальні заклади - Офіційна назва, адреса, Історія організації, Організація сьогодні, Статус, Структура організації: Голова, секретар, заступник, скарбник, Головна рада, Президія, та інші органи (історія керівництва та правління); разом з біографією членів. Логотип організації та інші ознаки і емблеми.

*) Події і вісті - презентація актуальних подій, мироприємств, імпрез по країнах, та інші інформації, заяви...

*) Історіят українців кожної країни - як проходила і скільки тривала міграція, потрібні і фотографії. Статистика яка стосується українців (державні дані (офіційні), та дані українців (неофіційні)), від початку міграції по сьогодні, відсоток від всього населення, міста більш і менш компактного проживання...

*) Діяльність організацій у всіх галузях:

Культура - Сторія про кожний український ансамбль (музичний, танцювальний, співочий, хори, солісти), імена членів, фотографії, дискографія кожної країни. Презентація фестивалів діяспори (художні, музичні, фолкльору, та інші), культурні центри, музеї, галереї, памятники, кладовища... Інформації про всі культурні події тобто виставки, літературні вечорі, Дні Тараса Шевченка, Дні української культури, презентація україномовних книжок , поети і пісменники діаспори....

Освіта - Існування освітних організацій, українських шкіл, дитсадків, факультетів, недільні школи, літні школи та табори або уроки укр.мови. Історіят, імена вчителів і професорів, разом з фотографіями, число учнів-студентів.

Інформування - Друковані матеріяли тобто часописи, журнали, буклети, бюлетені, книги (бібліографія україномовних видань), видавництва, друкарні, інформаційні агенції, аутори, журналісти, редактори... Електронні ЗМІ - радіо та телепередачі діяспори - статус, редактори, журналісти, час транслювання передач. Коротка історія інформування по країнах та регіонах.

Крім цих трьох головних потрібно говорити і про інші галузі як, наприклад, медицина, бізнес, наука, духовне життя (де існують церкви, парафії, монастирі, імена священиків, монахині, монахи, історія, заснування, фотографії), Спортивні колективи, Фірми та підприємства українців, різні об’єднання, крамниці, магазини, книгарні, кооперативи і т. д.

*) Наші осередки - Міста та села проживання українців. Карта країни та регіонів зі згаданими місцевостями де живуть Українці. Назва населень по українськи і по оригинальні-місцеві мові.

*) Крим вищи згаданого потрібно зробити і популярні дискусійні форуми на всілякі теми, чат-кімната, де б українці цілого світа розмовляли і спілкувались між собою українською мовою, відео чат, відео засідання та форуми.

*) Банк емаіл адрес Українців. Лінки. Український магазин (музика, книги, вбрання, фільми). Реклами. Проекти.

*) На цієї інтернет сторінці можливо зробити інтернет-газету або часопис.

*) Українські народні пісні з нотами та словами.

*) Звичаї та обряди, Українська кухня.

*) Культура діяспори: нові народні костюми, пісні, звичаї... (характерні для українців даної країни).

*) Родовід - походження, українські прізвища по містах, “це є моє село, а звідки ти”, “шукаю родину - як звати твого прадіда - моя мати з...”

Для здійснення потрібний координатор для кожної країни який буде цем займатися та координувати інших. З країн де проживає велика частина нашого люду як Канада, США, Бразилія, Аргентина, Росія, можливо буде потрібно більше координаторів. Сторінка повинна бути двомовна українсько-англійська, а якщо є бажання - кожна діяспора може додати і мову своєї країни. Сторінка також має бути якісно дізайнована, в українському народному дусі, з блакитньо-жовтим колоритом та вишивками – можливо для цього потрібно зробити міжнародний конкурс. Високий ступень автоматизованості сторінки. Від цієї інтернет сторінки, очікується щоб стала всезагальним порталом української діаспори, та джерелом великого числа інформації для кожного. Прошу вислати пропозиції адресе цієї сторінки, та всі пропозиції, зауваження та дані, що до цього проекту.

Автор програми-проекта: Мирослав Гочак, Новий Сад, Сербія - [email protected]


---------------------------------------------------------

Від “Народного Оглядача”

Сьогоні в Інтернеті існує кілька сайтів, які презентують життя українців не лише тількі однієї країни, і які виконують деякі з функції, перелічених паном Мирославом. Серед таких сайтів можна назвати:

Народний Оглядач. Є спеціальний розділ “Українська етномережа”, що інформує про поточні події в діаспоірі. Започаткував Всесвітній український клуб знайомств “Перехід-IV”.

Брама. Велика кількість посилок на сайти українських організацій в країнах розселення. Інформація про поточні події в українських громадах (переважно США і Канади).

Домівка. Молодіжний портал, що має зокрема дуже жвавий форум і ще більш жваву балачку (чат), на яких спілкується українська молодь з різних країн.

Гайдамака. Також молодіжний сайт. Має спеціальний розділ “Український світ”.

Європейська діаспора. Колекція розсіяних по всій Європі сторінок які мають якесь відношення до України.

Є також сайти, присвячені українській літературі, бізнесу, спорту, пошуку родичів тощо. Але дійсно немає єдиного портала, що з’єднав би зусилля всіх українських інтернет-ентузіастів воєдино. Нумо, до праці!
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи