Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У киян забрали «зайві» 11 мільйонів для московських попів з ФСБ

Світ:

"Депутати" Київради виділили 11 млн. гривень на будівництво Свято-воськресенського кафедрального собору ФСБ Московського патріархату (УПЦ МП).
Його будівництво почалося в районі Московської площі в столиці. Це значний комплекс на 22 тис. кв. м, в якому, окрім собору на 5 тис. прихожан, проектувальники заявили резиденцію митрополита, численні офіси, гімназію, духовно-просвітницький центр, готель для паломників, телестудію, конференц-зал на 1 тис. чоловік, спорткомплекс і підземний паркінг на 126 місць.

Рішення про виділення грошей з міського бюджету було внесене «з голосу» головою постійної комісії Київради з питань бюджету Романом Ярошенко.

Як повідомила депутат Київради від Блоку Кличка Наталія Новак, зроблено це було на прохання секретаря Київради Олеся Довгого. «Я думаю, що до Довгого звернулися вищестоящі особи, оскільки держава серйозно зайнята опікою цього проекту», — пояснює депутат.

Земельна ділянка в майже 4 га для будівництва кафедрального собору була виділена київською владою в 2007 році. Тоді ж разом з «митрополитом» Володимиром наріжний камінь нового Свято-воськресенського собору закладали запроданці президент Ющенко, прем’єр Янукович і мер Черновецкий. Тоді на будівництво нового собору "градоначальник" пожертвував 5 кг сухозлітного золота на бані.

Московські попи підтвердили, що зверталися в Київраду з проханням про виділення бюджетних коштів на будівництво. «Я вірю Київраді, і ми вдячні депутатам за це рішення, але поки що говорити про те, що у нас є постійне бюджетне фінансування, рано», — вважає прес-секретар предстоятеля УПЦ МП Георгій Коваленко.
У свою чергу депутат Новак висловила здивування тим фактом, що допомогу церкві Київрада надає в умовах, коли бюджет міста катастрофічно не виконується. «Ми повинні заплатити різницю тарифів, у нас частково припинили фінансування харчування дітей в школах і не оплачено навчання дітей-сиріт», — нагадує вона.

Вчергове влада не криючись демонструє свою окупаційну сутність. Діти-сироти зачекають, нехай краще московські попи будують собі багаті резиденції і бізнес-центри, готелі, студії, паркінги тощо на гроші киян. Варто також згадати, що ці облуди загарбали собі 4 гектари землі, де до них був розташований парк.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи