Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Вара – постіндустріальний монастир

Категорія:

Базовою організаційною структурою Третього Гетьманату є сотня – духовна громада, що об’єднує не менше 30 засновників ТГ на чолі з сотником. Сотня – це інформаційний і соціальний простір ТГ. Творення цього «віртуального» простору не вимагає великих ресурсів, тому саме з нього й починається формування нової цивілізації. Закономірний наступний крок – творення власного фізичного простору, починаючи з окремих «точок росту».

Згідно з арійською традицією, творення нового світу 7500 років тому почалося зі спорудження кращими людьми спеціальної споруди, яка мала захистити їх від хаосу і небезпек кризового Переходу. Таку споруду назвали словом Вара – від кореня «вар», що означає силу-енергію-потугу і від якого походять слова зі значенням фортеця, поселення, сконсолідована громада, воїнство, надійний захист.

Творення цієї Вари приписують першолюдині Арійської раси, тобто реалізованій людині з найбільш вираженими якостями нової раси. Його називають Ной (новий), Рама (боголюдина), Їма (це м’який, «дитячий» варіант вимовлення імені Рама), Ману (людина). Набагато пізніше, через кілька тисячоліть уявлення про Вару як захисну споруду трансформувалися в уявлення про плавучу баржу (Ноїв ковчег), що у ній зберігся найкращий людський, тваринний і рослинний генофонд.

Що може стати Варою нового циклу? В широкому сенсі, вся Україна має стати Варою Ісуса Хреста – першолюдини раси Нових Аріїв. Це буде в майбутньому. А сьогодні Третій Гетьманат можна формувати як глобальну мережу вар – захищених автономних садиб.

Що таке сучасна вара?
1. Садиба в екологічно чистій місцевості з комфортними приміщеннями (міні-готель), автономним енерго- і водопостачанням, запасом харчів, необхідною інфраструктурою, засобами транспорту і зв’язку. Для того, щоб такого роду садиба мала право називатися варою, вона повинна відповідати мінімальним стандартним вимогам (цей стандарт ТГ ще потрібно створити).
2. Відпочинковий та оздоровчий центр.
3. Духовно-освітній і науково-навчальний центр. Місце для нарад і ділових зустрічей.
4. Виробничий та бізнесовий центр.
5. Організація духовно споріднених людей.
6. Місце постійного проживання.

По-суті, вара – це постіндустріальний монастир (від «монос» – усамітнений, самодостатній, «стер» – стрімкий, цілеспрямований, рухливий).

Як створюється вара?
1. Вара починається з садиби «зеленого туризму» або іншої приватної садиби, власник якої належить до сотні ТГ. Тому вара – це територія дії правил ТГ.
2. Власник садиби засновує Лідерський проект в системі економіки ТГ і запрошує до нього учасників – гравців-засновників ТГ.
3. Учасники проекту автоматично стають інвесторами проекту, здійснюючи інвестиції у формі грошових, матеріальних та нематеріальних внесків. У такий спосіб вони мають свою частку у проекті, що дає їм право отримувати з нього дивіденди, проживати в ньому тимчасово (у відповідності з розміром внеску) або завжди (на правах співвласника). Учасники проекту – це духовна громада вари-монастиря.
4. Кожна вара може спеціалізуватися на певному напрямку діяльності (оздоровлення, програмування, кінематографія, матеріальне виробництво, пісні й танці, окремі навчальні курси тощо).

Які переваги дає мережа вар-монастирів?
1. Формується фізичний простір, сприятливий для відпочинку, спілкування, знайомств, навчання, творчості.
2. Поглиблюється структурування середовища засновників ТГ: крім сотень, виникають вари-громади.
3. Створюються широкі можливості отримання притулку на випадок небезпеки або старості.
4. Створюються робочі місця, оскільки кожна вара – це бізнесовий проект.
5. Створюється механізм інвестицій у розвиток садиб і збереження грошових заощаджень. Вара може стати місцем постійного проживання на пенсії.
 


В тему:
Варнова економіка Третього Гетьманату
Стратегія етномережі «Третій Гетьманат» 2010–2011
Варнова економіка ТГ в запитаннях і відповідях
Вара – герб Третього Гетьманату
Заснування Третього Гетьманату в запитаннях і відповідях

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи