Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Wikileaks: Матриця Асанжа

Ідея, покладена в основу сайту Wikileaks, проста і прямолінійна: якщо уряди приховують інформацію від тих, хто за неї платить — платників податків, значить вони нелегітимні. Якщо те ж саме роблять організації, значить вони хочуть обдурити громадськість і, отже, теж нелегітимні.

Причому, чим більше фінансових ресурсів і перші, і другі витрачають на охорону секретів, тим більше підстав намагатися розкрити їх таємницю. «Така інформація може принести користь людям» – вважає Асанж.

Джуліан Асанж, що вивчав в Університеті Мельбурна фізику і математику, кілька років тому навіть написав роботу, яка називалася «Конспірологія як метод управління». У ній він на графіках доводив, що живучість «нелегітимних урядів» прямо залежить від їхньої здатності приховувати інформацію від співгромадян.

Отже, говорить він, чим більше їхніх секретів стане публічно відомо, тим швидше такі «нелегітимні уряди» перестануть існувати — без конспірологічної основи вони просто розваляться.
 


В тему:

Свята простота

Головне послання Wikileaks: всім брехунам і фарисеям буде гаплик

27 різноманітних фактів про сайт Вікілікс (Wikileaks) та його засновника Джуліана Асанжа (Jullian Assange)

Рух білого опору в США: Навіть якщо WikiLeaks замовкне – найцікавіше ще попереду
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи