Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Кирнасівці селяни із сапками вийшли проти рейдерів-зеків (відео)

Категорія:

Із сапками та лопатами вийшли минулого четверга, 19 травня, мешканці села Кирнасівка Тульчинського району проти "представників" нового власника цукрового заводу. Під час спроби рейдерського захоплення цукрового заводу загинув чоловік.
Кирнасівський цукровий завод припинив свою роботу у 2006 році. З того часу місцеві мешканці, побоюючись, що завод "поріжуть на металобрухт" почали охороняти територію. Навіть звертались до Верховної Ради і Президента з проханням не дати знищити завод.

Завод відтоді кілька разів перепродавали. Хоча колишні працівники мають майнові паї підприємства, їх інтерес ніхто не врахував. У 2011 році один з передостанніх власників продав завод двом фірмам: комплекс будівель – ТОВ "Уніфінгруп, а рухоме майно (обладнання) – ТОВ "Дукат-М" за 8,8 млн. грн. "Дукат-М" працює у Черкассах та займається металобрухтом.

Представників "Дуката-М" побачили у себе на заводі мешканці Кирнасівки на початку весни. Перша сутичка між селянами та "металістами" відбулась 26 березня. Представники "Дукат-М" тоді пішли, але обіцяли повернутися.

Повернулися вони минулого тижня. Привезли із собою молодиків із Черкас бандитської зовнішності і, як з’ясувалось пізніше, із бандитським минулим. Про те, що представники власника збираються знову потрапити на завод, глухої ночі сповістив селян дзвін. Ірина Овчарук, колишній бухгалтер цукрового заводу, була учасником цих подій.

– Напад почався близько другої години ночі, – розповідає Ірина Овчарук. – Представники власника під’їхали на машині, був ще бус...У них були собаки без намордників. Ми почали запитувати, хто вони та звідки. Вони кажуть: "Ми хазяї". А ми питаємо "Якщо хазяї, то покажіть документи!" Вони показали ксерокопії. Ми почали з ними сваритися, вони собак почали натравлювати.

Ірина Овчарук розповідає, що представник власника вмовляв пустити людей, яких він назвав охоронцями, тільки на місяць. "Але за місяць завод поріжуть!" – подумали селяни і загородили вхід. Рейдерів було 33, селян більше сотні. Почалась бійка. Кирнасівчани атаку відбили, але понесли людські втрати. 73–річний пенсіонер Віктор Ратушний, який пропрацював 40 років на заводі і в черговий раз побіг його захищати, помер прямо на місці події. За словами колишнього бухгалтера, загиблий отримав удар в спину.

- Останні його слова були, – каже пані Ірина, – "Мене так вдарили ззаду...". Він це сказав, зітхнув і помер.

Селяни стверджують, що нападники були озброєні холодною зброєю, нунчаками. Хтось навіть чув постріли. Міліція, яка затримала і обшукала всіх приїжджих, заявляє, що зброї у молодиків не було, проте вони користувались підручними засобами: палицями і цеглою. Самі селяни були "озброєні" сапками та лопатами. В результаті сутички тілесні ушкодження отримали 5 селян, 7 приїжджих. Шестеро опинились у лікарні.

Серед рейдерів були представники вінницької охоронної фірми "Фортеця" і 24 чоловіка, які офіційно ніде не працюють, але, як кажуть міліціонери, деякі з них мають карне минуле.

– Із 33 чоловік, які приїхали, – зазначає начальник УМВС у Вінницькій області Валерій Нонік, – 12 – раніше судимі за скоєння тяжких і особливо тяжких злочинів: за вбивство, розбої, грабежі.

Зараз навколо заводу виставлена охорона, міліцейський кордон. Вінницька міліція спільно із черкаською перевіряють діяльність підприємства "Дукат-М" і охоронної фірми "Фортеця". Свою підтримку мешканцям пообіцяв генерал Валерій Нонік.

Голова облради Сергій Татусяк був більш стриманий в оцінці подій у Кирнасівці. Він тільки висловив бажання, щоб власники заводу повністю відповідали за свої дії.

А селяни тим часом готуються до нового нападу і кажуть, що будуть стояти до останнього.

Кирнасівчани переконані, абсолютно функціональне підприємство просто хочуть порізати на металобрухт. Головний міліціянт області Валерій Нонік, запевнив представників ЗМІ, правоохоронні органи цього не дозволять. Докладніше у наступному сюжеті.



Ще один відеосюжет:



Коментар НО:

Богдан Хмельницький мав невеликий хутір Суботів (Суботiв), поблизу Чигирина. Скориставшись його відсутністю, польська підстароста Чаплинський, що ненавидів Хмельницького, напав на його хутір, пограбував його, забрав його жінку і висік одного з синів Хмельницького так сильно, що той невдовзі помер.

Хмельницький почав було шукати справедливості в суді, але там йому відповіли лише насмішкою.

У пошуках справедливості він звернувся до короля Речі Посполитої. Але король тільки висловив здивування, що козаки, маючи зброю в руках, не захищають самі своїх прав.

Повернувшись ні з чим з Варшави, Хмельницький вирішив скористатися "порадою" короля і вдатися до зброї. Так почалась національно-визвольна війна, що привела до заснування Першого Гетьманату України.


В тему:

360 років триває національно-визвольна війна, розпочата Богданом Хмельницьким у 1648 році

Кирнасівський цукрозавод штурмували 12 зеків

Чому братва безумствує?

Республіка, Гетьманат, Брахманат

Рух Третій Гетьманат у мережі Facebook

Як стати брахманом

Восьмий випуск «Народного Оглядача»: замовляйте для себе, родичів і друзів!

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи