Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Учені: Міське життя впливає на мозок людини

Світ:

Вчені з Університету Хейдельберга в Німеччині довели, що мозок людей, які живуть у містах, працює інакше, ніж у жителів сільської місцевості, повідомляє The Guardian.

"Науковці виявили, що в момент стресу у городян стають гіперактивними дві ділянки мозку, що беруть участь в регуляції емоцій і тривожності. Вчені стверджують, що ця відмінність міських жителів може бути винна у збільшенні кількості проблем із психічним здоров’ям у міських районах", - зазначає газета.

Під час низки досліджень, проведених професором університету Андреасом Маєром-Лінденбергом, було встановлено, що ймовірність виникнення тривожних розладів у городян вища на 21%, а перепадів настрою - на 39%. У тих, хто народився і виріс у місті, в два рази вищий ризик виникнення шизофренії.

У рамках дослідження вчений здійснював сканування мозку понад 50 здорових добровольців (жителів сільської місцевості й великих міст) у той час, коли ті вирішували складні арифметичні задачі. Ці експерименти були спрямовані на те, щоби змусити піддослідних відчути занепокоєння за те, як вони виконують завдання.

"За прогнозами, до 2050 року в містах будуть проживати 70% людей", - пише The Guardian, при цьому урбанізація асоціюється з підвищеним ризиком хронічних розладів, більш вимогливим і стресовим соціальним середовищем та істотнішою соціальною нерівністю.

За словами Маєра-Лінденберга, виявлення чинників міського життя, які викликають стрес, є наступним кроком у спробі зрозуміти вплив міського життя на психічне здоров’я. Такими факторами можуть бути соціальний поділ, шумовий фон і переповненість. У майбутньому ці дослідження можуть використати для складання рекомендацій щодо міського планування, вважає він.
 


В тему:

Глобальна криза і нова раса

Мозкові клітини вміють розпізнавати представників свого етносу

Британські вчені: Шедеври живопису покращують психічне здоров’я

Неосновний інстинкт
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи