Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Фараони є родичами європейців

Світ:

Половина чоловіків, які проживають у Західній Європі, є нащадками єгипетських фараонів і, зокрема, родичами Тутанхамона. Робота дослідників з центру генеалогічних досліджень iGENEA поки не опублікована в рецензованому науковому журналі. Коротко про неї пише Reuters.
Біологи аналізували ДНК, виділену з муміфікованих останків Тутанхамона. Зокрема, вони вивчали так звані гаплогрупи - певні сукупності фрагментів ДНК, які успадковуються спільно і тому передаються з покоління в покоління практично незмінними. Вчені виявили на Y-хромосомі Тутанхамона гаплогрупу під назвою R1b1a2 - вона зустрічається приблизно у половини чоловіків із Західної Європи, а в деяких країнах частка родичів фараона наближається до 70 відсотків (наприклад, у Франції цю гаплогрупу несуть 60 відсотків чоловіків, а в Іспанії - 70 відсотків). Серед сучасних єгиптян частка носіїв гаплогрупи R1b1a2 становить менше одного відсотка.

Дослідники вважають, що загальний предок Тутанхамона і європейських чоловіків, що мають гаплогрупи R1b1a2, жив на Кавказі близько 9,5 тисяч років тому. Носії "фараонської" гаплогрупи почали міграцію в Європу приблизно 7 тисяч років тому.

Вивчення гаплогруп дає вченим інформацію про те, як відбувалися міграції людей в давнину. Крім того, певні гаплогрупи можуть бути "зчеплені" з тими чи іншими захворюваннями, і аналіз цього зв’язку дозволяє фахівцям розробляти нові методи діагностики цих хвороб. Докладніше про те, що дає дослідникам робота з гаплогрупами, можна прочитати тут.

Тутанхамон - син фараона Ехнатона, який прославився своїми релігійними реформами. Матір’ю Тутанхамона, ймовірно, була рідна сестра Ехнатона. Вчені вважають, що нащадок близькоспорідненого шлюбу страждав від розщеплення піднебіння і, ймовірно, від інших захворювань. Тутанхамон вступив на царство в віці 10 років і правив до своєї смерті, яка настала приблизно в 19-річному віці.



В тему:

Якої раси були фараони?

Вчені визначили точний час будівництва першої піраміди

Михайло Відейко: “55% українців походять від трипільців”

Арійські корені культури давнього Китаю

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи