Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Класичне телебачення вб’є не інтернет, а люди, сформовані інтернетом

Світ:

Розділова межа проходить десь до і після 1980 року. Психіка людей, що народилися після 1980-го, сильно відрізняється від психіки людей, що народилися до. Мова, яку вони сприймають і яка є для них адекватною, принципово інша. Як і їхні уявлення про розваги, інформацію, бюджет вільного часу.
Їм, ще дітям, була запропонована інша модель сприйняття суспільної реальності. Не електронний ящик, що стоїть у кутку кімнати, а комп’ютер, що стоїть на їхньому столі, - їхнє вікно в світ.

Люди, що народилися після 1980 року, не готові проводити весь вечір біля телевізора. Не готові підкреслювати фломастером у телегіді цікаві для них програми. Багато хто з них не в змозі переглянути годинну програму до кінця.

Люди, сформовані інформаційним потоком інтернету, цікавляться анонсом події більше, ніж самою подією. Їхня свідомість готова ознайомитися з суттю запропонованого продукту, і часто рекламний трейлер повністю задовольняє їх інтерес до перегляду.

Синдром розсіяної уваги - діагноз цього покоління. Це не погано, це факт. Ти можеш одночасно тримати кілька джерел інформації, але в результаті не можеш слідкувати за жодним з них по-справжньому уважно.

Коментар НО:

Класичне телебачення може розважати, може лякати, але воно не спрямоване на те, щоб інформувати. Воно тримається на нерозумінні глядачем двох головних ідей тисячоліття: "знання - сила" і "час - гроші".


В тему:

Держава-гвинтокрил. Інформаційна стратегія Третього Гетьманату

Пошукова система Всесвіт

Наслідки брехні неможливо виправити спростуванням, - вчені

Кен Робінсон про те, як школа вбиває творчість

Етномережа: концентрація без централізації

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи