Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Коельо підтримав інтернет-піратів

Відомий бразильський письменник Пауло Коельо виступив на підтримку торрент-трекера Pirate Bay. Він також закликав "піратів всього світу" об’єднуватися.
Письменник у своєму блозі назвав Pirate Bay "новим і цікавим способом промоутування мистецтва".

"У вас є музична група? Ви надихаючий кінопродюсер? Комедіант? Автор мультфільмів? Вони замінять першу сторінку посиланням на вашу роботу. Як тільки я зрозумів це, я вирішив взяти участь. Деякі мої книги є тут і ... реальні продажі моїх книг лише виросли з тих пір, як користувачі завантажили книги на торренти", - написав Коельо.

Він також попросив: "Будь ласка, завантажуйте мої книги безкоштовно і, якщо вам сподобається, придбайте потім справжню - це наш спосіб сказати індустрії, що жадібність веде в нікуди".

Коельо додав, що бачить в інтернеті ознаки нових часів з принципово іншим ставленням до ідей.

"Пройшли назавжди старі добрі часи, коли в ідеї був власник. По-перше, тому що ми всі лише переробляємо з разу в раз одні й ті ж чотири історії: любов між двома людьми, любовні трикутники, боротьба за владу і подорож. По-друге, тому що всі письменники хочуть лише, щоб їх читали, неважливо де: в газеті, блозі, брошурі або на стіні", - зауважив він.

Слід зазначити, що минулого місяця Коельо активно виступав проти ухвалення в США антипіратського законопроекту SOPA, називаючи його "реальною загрозою, причому не тільки для американців, але для всіх нас, оскільки закон вплине на всю планету".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи