Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ліберальний маразм та українська політика

Категорія:

Соціальні сіті-лайти кількарічної давнини із закликами «Stop racism» приходять до свого логічного завершення, і поступово виливаються у дискримінацію корінного населення. Гіркий досвід Європи показує, що подібна боротьба лібералів з уявним «білим расизмом» створює плодючий грунт для цілком реального чорного расизму.
Днями українці мали можливість отримати від Віталія Кличко дві новини. Як у класика: одна – хороша, друга – погана. Перша напряму пов’язана з недавнім боєм Віталія проти британця, та успішним захистом свого поясу, з чим ми його вітаємо. Наступна новина менш приємна і не має жодного відношення до спорту. Тож почнемо спочатку.

Мабуть більшість громадян мали змогу дізнатися про одіозне рішення відправити на цьогорічне Євробачення співачку Гайтану, яка має африканське коріння, та зовні мало нагадує українку. Хоча в українців, які чудово розуміють суть сьогоднішнього режиму та його ставлеників це навряд чи викличе якесь здивування. Адже нічого іншого і не можна було чекати від Національної телекомпанії, очолюваної Валідом Арфушем.

Соціальні сіті-лайти кількарічної давнини із закликами «Stop racism» приходять до свого логічного завершення, і поступово виливаються у дискримінацію корінного населення. Гіркий досвід Європи показує, що подібна боротьба лібералів з уявним «білим расизмом» створює плодючий грунт для цілком реального чорного расизму. Але про це іншим разом.

На дане рішення відразу виникла реакція з боку члена політради ВО «Свобода» Юрія Сиротюка. На його думку, людина іншої раси, і далека від української культури, не зможе показати обличчя України. Така заява викликала бурхливу реакцію і, що найдивніше, навіть не з боку влади, а саме зі сторони представників опозиції, з якою Свобода збирається координувати свої дії. При цьому «видатний опозиціонер» Віталій Кличко не обмежився власними коментарями висловлювань «свободівського» колеги. Далі з’явилась офіційна заява партії «УДАР», в якій позиція Сиротюка була гнівно розкритикована, а сам автор був звинувачений у расизмі та ксенофобії.

Наскільки адекватними та образливими були слова члена політради «Свободи» судити кожному українцю особисто. Але вкрай важливо зауважити, що вже не перший рік в Україні спостерігається тенденція перманентної українофобії. Досить згадати ефір, присвячений вбивству націоналіста Максима Чайки в Одесі, який був на передачі Савіка Шустера.

Голосування на тему «Україна для українців», яке тоді викликало масову підтримку населення, призвело до скаженого виплеску українофобії в лібералів, присутніх в студії. Анатолій Гриценко почав розповідати про масову закупку циркулів для вимірювання черепа кожного українця, а Євген Червоненко агресивно намагався дізнатись українець він чи ні.

Звісно, не міг втратити шансу «засвітитись» новоспечений політик «євро-демократичного розливу» Віталій Кличко. Але виявилось, що ораторським мистецтвом в нього не все так добре як з джебами та аперкотами, тому пролунало кілька нескладних речень з нацдемівською риторикою та популістськими гаслами про євроінтеграцію, демократію, та професіоналів.

Тепер же Кличко пішов далі і відкрито заявив: «“Україна для українців” – це не наша ідеологія, і ми її ніколи не сприймемо». Вслід за Гриценком ще один «опозиціонер» демонструє свою, загорнуту в ліберальну обгортку, українофобську суть. Схоже, що політичного піару на фоні своїх спортивних успіхів недостатньо, тому потрібно шукати інші приводи для підняття рейтингу та підтвердження власної «демократичності» та «адекватності».

Власне, дана ситуація є доречним ляпасом значній частині електорату. Таким же доречним, як нещодавній ляпас Кличку від Чісори. Можливо виборці, які голосують за «інтелігентних», «розумних», «спокійних» тощо, нарешті побачать, що за цим презентабельним зовнішнім виглядом більшості «опозиціонерів» прихована антиукраїнська суть.

Тим, хто голосують за боксерів чи співаків за їх творчі та спортивні успіхи, взагалі не варто ходити на виборчі дільниці. А «Свободі», яка останнім часом активно займається об’єднаннями з усім чим тільки можна, слід задуматись про те, з ким вона знаходиться в «опозиційних» комітетах. Адже проголошення націоналістичних ідей та одночасне перебування в союзі з тими, хто боїться власної ідентичності, нагадує подвійні стандарти.


В тему

7-річного хлопчика звинуватили в расизмі за питання про колір шкіри

Віталій Кличко: "Україна для українців" – це не наша ідеологія, і ми її ніколи не сприймемо!

Араб Арфуш вважає, що звертати увагу на його чи Гайтани темний колір шкіри – це расизм

Заява члена Свободи про африканське коріння Гайтани викликала обурення в рядах толерантної опозиції

Антифашизм чи українофобія?

Шустер звинуватив українців у Голокості

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи