Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як засудили "ніжинських робінгудів"

Світ:

8 грудня 2009 року Дмитру подзвонив друг Рустам і попросив 1000 гривень. Гроші потрібні лише на один вечір - на одну справу. Він запропонував Дімі з`їздити на неї разом, щоб одразу й забрати ті гроші. Діма погодився і став частиною однієї з найдраматичніших історій в Україні останніх років.
Рустам Уразгельдієв разом зі своїм іншим другом Владом Поповичем в цей вечір їхав ловити наркоторговця "на живця". Вони мали привезти чотири тисячи гривень в обмін на 50 стаканів макової соломи. Насправді, в такий спосіб хлопці хапали наркоторговців "на гарячому", вивозили в ліс, там били в обмін на відео-зізнання в продажі наркотиків. Цими зізнаннями, а точніше, погрозою їх оприлюднення, "робінгуди" сподівалися зупинити наркобізнес в своєму містечку на Чернігівщині.

Війну почав Влад. Його молодший брат Толік спробував героїн і впав в кому. Влад, за плечима якого три ходки в зону, зненавидів наркобізнесу який за його спостереженням, відповідає за 70% заповненості в`язниць. Він вирішив помститися. Запалив ідеєю друзів і подруг, які розклеювали по місту оголошення з телефоном Влада і пропозицію давати йому знати про наркоторгівлю.

Взимку 2009-2010 років шестеро "робінгудів", як їх пізніше прозвали журналісти, зробили серію рейдів проти ключових наркоторговців міста. І викрили, що їх дахує міліцейський відділ боротьби з незаконним обігом наркотиків.

Вони самі зверталися до міліції, прокуратури, виконувача обов`язків мера. Писали листи президенту та спікеру Верховної Ради. Усвідомлюючи, що їх не чують, зібрали у місцевій школі прес-конференцію та оприлюднили відео-зізнання наркоторговців. Включно з тими, де розповідається скільки і кому вони платять в міліції.

Через місяць їх закрив УБОЗ. Пройшло два роки "слідства" і "суду", впродовж якого суддя Андрій Стебліна не лише закрив очі на всі свідчення про наркоторговлю, але й вигнав київських адвокатів-волонтерів, які рік їздили до Чернігова захищати робінгудів.

В суді - телекамери "1+1" та СТБ, який уважно слідкував за процесом. Про робінгудів вийшла спеціальне ток-шоу на Інтері, кілька розслідувань на ТВі, не один репортаж в "Вікнах", "ТСН" та інших теленовинах та сотні заміток на "Свідомо".

Але "правосуддю" це не допомогло. Суддя Стебліна нудним голосом п`ять з половиною годин зачитує вирок. Усі "робінгуди" визнані бандитами, а Влад - главарем банди. Йому дають 11 років та 8 місяців тюрми. Рустаму – 9 років. Брату Влада Толіку - 8. Ще більші терміни дають іншим однодумцям Влада: Сергій Ярмоленко засуджений на 10,5 років, Андрій Бондаренко – на 10 років і 4 місяці.

Дмитро Волик, який дав 850 гривень та з`їздив подивитися, як на них ловлять наркоторговця (сам не бив), державою Україна нагороджується сімома роками. Впродовж суду його не арештовували, а тепер забирають на очах мами.

Десяток конвоїрів, які уважно слухали всю історію, ігнорують прохання судді всіх вивести і дають "робінгудам" висловити ставлення до вироку Стебліни.



Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Сміливі хлопці! Це - справжня народна самооборона, яка ділом показує, що ми повинні робити. Хай вони скоріше вийдуть на волю! Навіть втечею...

Si vis pacem, para bellum

Коментарі

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Сміливі хлопці! Це - справжня народна самооборона, яка ділом показує, що ми повинні робити. Хай вони скоріше вийдуть на волю! Навіть втечею...

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Творимир Здобудьволя.
0
Ще не підтримано

Жах, шкода хлопців. Несправедливість судді обов"язково вилізе йому "боком".

Немає релігії понад істину