Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українські боксери до Олімпіади вистригли козацькі чуби

Категорія:

Українські боксери по-козацьки підготувалися до лондонських Олімпійських ігор, офіційне відкриття яких відбудеться 27 липня. Йдеться не тільки про фізичну форму, а й про вигляд - дехто з них по-козацьки вистриг свої голови.
(клацайте на фото, щоб збільшити)


Перед вильотом до Лондона боксери вирішили підкреслити імідж представників сильного народу. Як пишуть izvestia.com.ua, на урочистих проводах олімпійської збірної спортсмени постали в козацьких шликах. У половини з них із-під цих шапок стирчали чуби.

За словами срібного призера чемпіонату світу з боксу в категорії до 69 кг Дениса Берінчика, ідея традиційної козацької зачіски виникла ще торік. Сам Денис уже боксував із оселедцем. Згодом домовився з друзями по збірній, що якщо будуть олімпійські ліцензії - будуть у Лондоні й українські чуби.

Хлопці вважають, що така зачіска додає їм грізного вигляду і популяризує козацьку історію. Капітан боксерської збірної, чемпіон світу з боксу в вазі до 91 кг Олександр Усик розповів історію придбання оригінальних головних уборів:

- Ми з Дениском (Берінчиком - gazeta.ua) захотіли козацькі шапки. Але не звичайні, а з прапором України. Знайти їх не було складно: замовили в інтернеті - і ось вони у нас.

На запитання, чи готовий Олександр, якщо завоює чергову медаль, змінити ще й зачіску, він, знімаючи з голови козацьку шапку, показав виголену чуприну:

- Яка ще потрібна зачіска? Вона вже в мене є!

В розміщеному на сторінці Федерації боксу України інтерв’ю кримчанин Олександр Усик сказав, що козацтвом захоплюється з дитинства:

- Дуже міцні дядьки були, рубали голови ворогам направо й наліво. Справжні воїни, справжні чоловіки. Захищали державу, піклувалися про свої родини, про народ. Вороги боялися козаків, бо ті давали таку відсіч - мало не покажеться. Вміли жити, кохати, веселитися.

Уродженець Луганщини Денис Берінчик відомий тим, що на першому для себе чемпіонаті світу 2011 року виборов срібло. Крім того, українські боксери тоді здобули ще 4 золота, зайнявши переможне загальнокомандне місце, через що українська боксерська ватага вважається наразі найсильнішою.

Про козацького чуба Денис говорить, що це не тільки прикраса:

- Це символ воїна. В бою козаки впізнавали один одного по чубу. Нас теж впізнають на Олімпіаді в Лондоні. І надовго запам’ятають.

Цьогоріч на літніх Олімпійських іграх буде розіграно 302 комплекти нагород. Україна на змагання відрядила 245 спортсменів.


В тему:

Стародавня козацька ікона з жовто-блакитним прапором

2012 - рік Чорного Дракона. Радіймо, арії!

Три поверхи Великого Переходу: соціальний, національний, магічний

Одяг сили, або оздоровлюючий мілітаризм

Запорозькі козаки – носії традицій арійських воїнів

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи