Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"Любо!" - V Міжнародний фестиваль козацької культури

08-09 вересня 2012 року в селищі Станиця Луганська (Луганська область) відкривається П’ятий традиційний Фестиваль козацької культури «Любо!». Фестиваль заснований в 2003 році й проводиться один раз на два роки. Цього року на Свято прибудуть козаки з Білорусі, Придністров’я, Кубані, Уралу, Сахаліна, Казахстана, Сиктивкара, Ростовської і Волгоградської області і, звісно, з України: Києва, Харкова, Кривого Рога, Запоріжжя, Рівного, Львова та ін.
Станиця Луганська – селище міського типу в Луганській області України, районний центр Станично-Луганського району. Дата заснування 1688 рік.
На даний момент являться єдиною (!) Донською станицею на землях сучасної України.

В цьому році Фестивалю присвоїли статус міжнародного і організатори готуються зустрічати творчі делегації козацтва з Білорусі, Придністров’я, Кубані, Уралу, Сахаліна, Казахстана, Ростовської і Волгоградської області і, звісно, з України: Києва, Харкова, Кривого Рога, Запоріжжя, Рівного, Львова та ін.

Кожного разу Фестиваль «ЛЮБО!» має свою тему: "Козацька ярманка" (станичний діалект слова ярмарка, – традиційне станичне святкове дійство, що відновлене відповідно історичним документам і матеріалам), "Козацьке весілля", "Проводи козака до армії".

Тема Фестивалю в цьому році "Козацьке братство".
Окремі фестивальі теми стосуються Булавінського повстання 18 ст.(Кондратий Булавин совсем рядом жил в Трехизбянке) та Вітчизняної війни 1812 року. Через призму цих історичних подій розкривається титульне поняття козацького братства: і на війні, і в поході, і в побуті як, наприклад, Толока (станична назва "саман"). Учасники місять глину з соломою и закладають Курінь дружби.

Програма Фестивалю
08 вересня: 10:00 – Урочисте відкриття Фестивалю (стадіон «Нива»);
13:00-17:00 – Традиційна «Козацька-Ярманка» (Парк культуры);
А також: святкування Дня селища Станиця Луганська, катання на конях та поні, виставка голубів, старовинні козацькі обряди, майстер-клас козацьких танців, концертна програма творчих колективів гостей Фестивалю, козацька кухня, чай з самоварів на козацькому подвір’ї, майстер-класи майстрів народних промислів України, ближнього й дальнього зарубіжжя, кулінарні дегустації від пересувного «Музею козацьких Страв», Фестиваль Борщу, фейєрверк, старовинні козацькі вечерочні танці та багато іншого цікавого…
09 вересня: 09:00-17:00 – «Козацька Ярманка», виступ кінного театру, відкритий козацький кулінарний конкурс серед сільрад району, туристичні екскурсії і Гала-концерт на стадіоні «Нива».

Організатори
: Управління культури і туризму Луганської обласної державної адміністрації, Луганський обласний Центр народної творчості, Станично-Луганська района держадміністрація, Станично-Луганська районна Рада.

Довідки: +38-06472-21731, +3806472-21060, +38-095 524 93 64.
Акредитація: [email protected]
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи