Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Служба зовнішньої розвідки Росії витратила 30 млн рублів на ботів для соцмереж

Служба зовнішньої розвідки Росії провела на початку 2012 року три закритих тендери на суму більш ніж 30 млн рублів (приблизно $942 тис) на розробку методик «масового розповсюдження інформаційних повідомлень в заданих соцмережах з метою формування громадської думки», – повідомляє Kommersant.
Тендери на дослідження з кодовим позначенням «Диспут», «Монітор-3» та «Шторм-12» були проведені у січні 2012 року, замовник – військова частина N54939.

Система «Диспут» (4,41 млн рублів або приблизно $138 тис) – програма «дослідження методів розвідки інтернет-центрів і регіональних сегментів соцмереж»; буде моніторити блогосферу та соціальні мережі і визначати фактори, які впливають на популярність та розповсюдження повідомлень.

система «Монітор-3» (4,99 млн рублів або приблизно $156 тис) – програма «дослідження методів таємного управління в інтернеті»; буде розробляти методи організації та управління в інтернеті віртуальними спільнотами залучених експертів.

«Шторм-12» (22,8 млн рублів або приблизно $716 тис) – науково-дослідна робота з розробки «засобів просування спеціальної інформації в соцмережах»; на основі даних попередніх двох систем буде вкидувати потрібну інформацію в соціальні мережі.

Очікують, що системи «Диспут» і «Монітор-3» будуть готові до кінця 2012 року, «Шторм-12» – у 2013 році. Виконавцем за всіма трьома конкурсами стала компанія «Итеранет». Джерело видання стверджує, що попередні випробування систем можуть проходити на країнах Східної Європи, які раніше входили до складу СРСР.


В тему:

Держава-гвинтокрил. Інформаційна стратегія Третього Гетьманату

Інформаційна зброя існує тільки в атакуючому варіанті (відео)

Жива і мертва вода (до реалій інформаційної війни)

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи