Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Всім, хто постраждав від щеплень, до уваги!

Світ:

Один з тюменських пологових будинків заплатить 450 тисяч рублів на користь дитини, у якої розвинулися тяжкі ускладнення після зробленого в медустанові щеплення БЦЖ.
Як повідомляє прес-служба прокуратури Тюменської області, БЦЖ-вакцинація була проведена новонародженій дівчинці 15 травня 2008 року, на третій день життя. Влітку 2009 року у дитини "розвинулося продуктивно-некротизоване запалення хрящових відділів першого і другого правих ребер, прилеглої частини грудини, прилеглих підшкірної клітковини та шкіри (БЦЖ-остит, туберкульоз кісток)".

Згідно з висновком експертів, "це запалення мало туберкульозну природу і розвинулося як ускладнення БЦЖ-вакцинації, виконаної в пологовому будинку".

Дитину поставили на облік в обласний протитуберкульозний диспансер. У серпні 2009 року дівчинці виконали резекцію хрящів двох ребер, у зв’язку з чим у неї виникла виражена деформація грудної клітки.

У червні 2012 року мати дитини звернулася до Центрального районного суду Тюмені з позовом до пологового будинку про компенсацію моральної шкоди.

В ході розгляду позову суд визнав, що медзаклад порушив федеральний закон "Про імунопрофілактику інфекційних хвороб".

Згідно з текстом закону, громадяни при здійсненні імунопрофілактики мають право на отримання від медпрацівників повної та об’єктивної інформації про необхідність профілактичних щеплень, наслідки відмови від них, можливих поствакцинальних ускладненнях. Однак співробітники пологового будинку не попередили мати дитини, якій тоді було 19 років, про можливі ускладнення при БЦЖ-вакцинації новонародженого у вигляді генералізованої інфекції, остеіта, остіта, остеомієліту.

Як наголошується в повідомленні прес-служби прокуратури, відповідно до статті 1095 Цивільного кодексу РФ шкоду, заподіяну життю, здоров’ю громадянина внаслідок недостовірної або недостатньої інформації про роботу, послугу, підлягає відшкодуванню особою, яка виконала роботу або надала послугу (виконавцем), незалежно від її провини і від того, чи перебував потерпілий з нею у договірних відносинах чи ні.

У підсумку суд, розглянувши справу, стягнув з пологового будинку на користь постраждалої від вакцинації дівчинки 450 тисяч рублів в рахунок відшкодування моральної шкоди.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи