Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Європейські євреї глибоко стурбовані поверненням "найтемнішої ідеології" в Україні

Лідер рабинського центру занепокоєний проходженням у ВР "Свободи". Європейські євреї з глибокою заклопотаністю відреагували на "повідомлення про зростання популярності націоналістичної, расистської й антисемітської партії "Свобода" і її успіх" на парламентських виборах в Україні.
"... існує реальна небезпека для терпимості та співіснування в Європі", - йдеться в заяві представника Європейського рабинського центру, рабина Леві Матусова.

Він також наголошує, що євреїв, які завжди були головною ціллю, нині відкрито переслідують на вулицях, а ті, хто на на них нападають, отримали право голосу в європейських законодавчих органах.

"Ми закликаємо всі виборні демократичні сили рішуче засудити, односторонньо ізолювати і беззастережно піддати остракізму тих, хто шукає відродження найтемнішої ідеології європейської історії. Європейські лідери, чиновники і політики зобов’язані продовжити дотримуватися принципів наших спільних фундаментальних європейських цінностей - толерантності, свободи та демократії, і рішуче виступати проти ненависті. У зв’язку із цим ми будемо дуже уважно стежити за подіями в українському суспільстві", - заявив рабин.

"Ми закликаємо українських виборних посадових осіб виступити проти ненависті й антисемітизму шляхом зниження соціального напруження і продовжити заохочувати та підтримувати єврейське відродження в Україні, особливо в соціальних, освітніх і релігійних полях, разом із охороною і захистом єврейських об’єктів, установ та окремих осіб", - резюмував Матусов.




Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи