Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вакцинація для лохів: для реклами фармацевтичної індустрії начальство робить постановочні фото

Світ:

Тиждень тому в українському інтернеті поширилася звістка, що головний епідеміолог українського МОЗ Ірина Колесникова прищепилася проти грипу. На момент написання цієї замітки пошукова система Google знаходить близько п’ятисот передруків і згадок цієї новини. Новина супроводжується фотографією: чоловік у чорному джемпері, засукавши рукави, робить Ірині Колесниковій укол у ліве передпліччя.


Навіть недосвідченій в питаннях медицини людині дивно бачити нібито лікаря, який робить укол без звичного білого халата. Більш досвідчені також звернуть увагу на відсутність на руках лікаря гумових рукавичок. Справа в тому, що надягати халат, маску і рукавички при проведенні подібних маніпуляцій в обов’язковому порядку вимагає пункт 2.3. Інструкції з профілактики внутрішньо лікарняного та професійного зараження ВІЛ-інфекцією, затвердженої горезвісним 120-м наказом МОЗ, який всі лікарі, а, особливо, санітарні та головні, повинні знати як «Отче наш» і суворо дотримуватися.

У скоєному зізнався якийсь Андрій Алєксандрін, який розмістив це фото на своїй сторінці в мережі Facebook. Особлива пікантність ситуації в тому, що, судячи з інформації на особистій сторінці, Алєксандрін кілька років пропрацював епідеміологом в Українському центрі профілактики і боротьби зі СНІДом.

Але і це ще не все.

Положення про організацію і проведення профілактичних щеплень, затвердженого тим самим 595-м наказом, який постійно згадується в коментарях до фотографії, передбачає, що щеплення можуть проводити не хто завгодно, а тільки медичний персонал. Тобто - працівники медичного закладу, що займають посади «лікар», «фельдшер» або «молодший спеціаліст» (п. 6), які пройшли спеціальну підготовку і прямо перераховані в наказі по лікувально-профілактичному закладу (п. 8 Положення).

Як випливає з персональної сторінки Андрія Алєксандріна, в даний час він працює незалежним експертом. «Незалежні експерти» робити щеплення та й взагалі займатися медичною практикою в Україні не мають права.

До слова, зараз незалежний експерт Андрій Алєксандрін працює в проекті USAID в якості (ха-ха!) фахівця з інфекційного контролю.

Але і це ще не все!

У відповідності з тим же Положенням, щеплення можуть проводиться тільки в кабінетах щеплень, які організовуються в лікувально-профілактичних установах і функціонують в ЛПУ, в медпунктах підприємств, в медичних кабінетах дитсадків, шкіл та ВНЗ.

Інтер’єр приміщення, в якому була зроблена фотографія Колесникової і Алєксандріна, нагадує інтер’єр медичного закладу або медпункту досить віддалено. У відповідь на пряму претензію з цього приводу Ірина Колесникова ображено написала у себе в Фейсбуці, що її прищепили нібито в медустанові одного з центральних районів Києва.

У центральних районах Києва розташовані кілька сотень медичних установ. У якому їх них зроблена фотографія?

Відповідь на це питання дає характерна сіра будівля, яку можна розгледіти в просвіті між жалюзі. Це - будівля НДІ урології, вул. Коцюбинського, 9а. А в будівлі цегельного кольору праворуч розташовується СЕС міста Києва, в приміщенні актового залу якого і був зроблений цей знімок.

Актовий зал - не медпункт, а міська СЕС - не лікувально-профілактичний заклад, не лікарня, не диспансер і не поліклініка. Згідно зі статутом, київська міська СЕС - це «заклад санітарно-профілактічного профілю». Іншими словами, тут не лікують, тут здійснюють нагляд. Зокрема - нагляд за дотриманням санітарного законодавства, в тому числі (ха-ха!) тих самих 120-го і 595-го наказів.

Мої натяки Алєксандрін вперто не розумів. Коли ж я задав пряме питання, з яких це пір актовий зал київської міської СЕС раптом став прищеплювальним кабінетом, Андрій Александрін негайно видалив всі свої повідомлення і припинив розмову. З цього я зробив висновок, що моє припущення є вірним, а скріншоти про всяк випадок зберіг.

Уявіть собі: головний спеціаліст ДАІ викладає фотографію про те, як катався по зустрічній з перевищенням швидкості в машині з п’яним водієм без прав за кермом. І, найголовніше, вперто не бачить в цьому нічого поганого.

У нас ситуація приблизно та ж: фахівець з інфекційного контролю проекту USAID, грубим чином порушуючи вимоги Інструкції з профілактики внутрішньолікарняного та професійного зараження ВІЛ-інфекцією, робить щеплення проти грипу головному епідеміологу МОЗ у непристосованому приміщенні, грубим чином порушуючи Положення про організацію та проведення профілактичних щеплень.

Відбувається це в актовому залі київської міськоъ СЕС, що саме по собі є грубим порушенням того самого Положення. При цьому саме міська СЕС є органом, повноважним здійснювати нагляд за дотриманням санітарного законодавства, в тому числі цієї Інструкції та цього Положення (120-го і 595-го наказів МОЗ).

Шарман, шарман ...

Чи можна після цього вимагати дотримання календаря щеплень, санітарних норм, вимог холодового ланцюга з боку «простих» лікарів, медсестер, фельдшерів? Чи варто після цього дивуватися катастрофічно низькому рівню довіри населення до вакцинації?

Думаєте, це все? Якби ...

12 листопада 2012 з’явилася нова фотографія. На цей раз проти грипу прищепився не хто-небудь, а (ха-ха!) начальник відділу організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Державної СЕС Віктор Ляшко. Фотографію цього неподобства Віктор Ляшко власноруч виклав у себе в Фейсбуці, і вона негайно розійшлася по Інтернету через сайт УНН.

Само собою, ніяких білих халатів, ніяких рукавичок, ніяких масок. Хоч би начальника відділу організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Державної СЕС посоромилися. Так, і прищепили його, судячи з усього, прямо в коридорі.

Схоже, це у них сезонне і заразне. Цікаво, які заголовки ми побачимо завтра?

«Главдержсанлікар Пономаренко прищепився в душовій кабінці»?

«Міністр охорони здоров’я Богатирьова вакцинуватися в буфеті Верховної Ради»?

Ну і апофеоз: «Прем’єр-міністр Азаров взяв лопату і пішов у город щепитися»?


В тему:

Вакцинація від грипу - неефективна і безглузда

Діти помирають після щеплень

Чергова жертва вакцинації

Всім, хто постаждав від щеплень, до уваги!

Дитина померла після щеплення, каже тернополянка Світлана Гундер

Івана Слободяна паралізувало після щеплення

Назар Клоченко впав у кому після щеплення і вмер

Щеплення як різновид підлого бізнесу

Хула проти Святого Духа – інформаційна зброя дітей диявола

Олександр Коток. «Безжальна імунізація»

Діти у Просторі волі

Світоглядні основи вакцинації

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи