Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ООН хоче посилити контроль над інтернетом

Країни-учасниці Міжнародного союзу електрозв’язку (МСЕ), який входить до складу ООН, підписали новий регламент роботи. Новий стандарт набуде чинності з 2015 року і може стати обов’язковим для всіх провайдерів. Це зможе призвести до порушення приватності користувачів інтернету.
В ході конференції WCIT-2012 Міжнародного союзу електрозв’язку (МСЕ) при ООН, яка закінчилася в Дубаї, було підписано новий регламент роботи спілки МСЕ та прийнято резолюцію “Забезпечення безпечного середовища для більш активного розвитку інтернету”, яка містить пропозиції усім державам розробити свої власні позиції з питань забезпечення безпеки інтернету.

У резолюції, яку підписала і Україна, передбачено використання стандарту глибокого аналізу інтернет-трафіку DPI (Deep Packet Inspection). Використання цієї технології означає, що провайдери у всьому світі будуть аналізувати не тільки заголовки пакетів даних, які пересилаються в інтернеті, але й їх вміст. Ця технологія дозволяє знаходити комп’ютерні віруси і визначати піратський контент, який передається в інтернеті. Зокрема, технологія DPI дозволить блокувати трафік торрент-трекерів. Новий стандарт набуде чинності з 2015 року і може стати обов’язковим для всіх провайдерів. Впровадження DPI у світовому масштабі може призвести до порушення приватності користувачів інтернету.

Представники США, Канади, Великобританії та ще ряду інших країн відмовилися підписувати документ. На думку представників цих держав, новий регламент загрожує посиленням цензури в інтернеті. Відомо, що новий регламент підписали 100 країн з 159 тих, які взяли участь у конференції.

Проти посилення контролю над інтернетом виступили Європарламент і Державний департамент США.


В тему:

Етномережа: концентрація без централізації

Класичне телебачення вб’є не інтернет, а люди, сформовані інтернетом

Модернізуймо Народний Оглядач!

Держава-гвинтокрил. Інформаційна стратегія Третього Гетьманату

Переходь на український Linux комфортно

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи