Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українська спільнота в Іспанії обурена антисвободівською резолюцією Європарламенту

Українці, які проживають в Іспанії і підтримують ВО «Свобода», низка громадських активістів та організацій, що об`єднують українську спільноту в Іспанії, звернулися до Голови Європейського Парламенту Мартіна Шульца зі зверненням, у якому висловили обурення закликом Європарламенту до демократичних сил у новообраній Верховній Раді України не співпрацювати з ВО «Свобода».
Автори звернення закликали депутатів Європарламенту «… поважати вибір українців, керуватися здоровим глуздом і бути виваженими у заявах та резолюціях щодо України, які недруги нашої держави можуть використати для реалізації своїх імперських геополітичних намірів, що матиме трагічні наслідки не лише для України, а також для всієї Європи».

Документ підписали: голова осередку прихильників ВО «Свобода» в Іспанії Іван Вовк, засновник україномовної газети в Іспанії “The Ukraine Times” Давид Ляхович, громадська активістка української спільноти в Мадриді Мирослава Голубович.

Подаємо повний текст звернення:

«Ми, представники великої європейської нації – української – яку навіть президент США Білл Клінтон назвав однією із найстаріших у світі під час зустрічі з президентом України Леонідом Кучмою 1994 року, глибоко обурені закликом Європарламенту до про-демократичних сил у новообраній Верховній Раді України не співпрацювати зі Всеукраїнським об’єднанням «Свобода».

Нагадуємо вам, пані і панове євродепутати, що націоналістична партія «Свобода» саме у закордонному окрузі під час виборів до Верховної Ради України 28 жовтня 2012 року отримала найбільше голосів виборців – 23,63% від загальної кількості, а в демократичних країнах Старої Європи і Америки цей показник перевершив 50% голосів на користь націоналістів.

Зокрема, на виборчій дільниці в Мадриді (Іспанія), де ми легально проживаємо і працюємо протягом тривалого часу, заробляючи на хліб щоденний для себе і своїх рідних в Україні, яка потерпає від жахливої економічної та нестабільної політичної ситуації, за Всеукраїнське об’єднання «Свобода» віддали свої голоси понад 55,64% виборців (копія протоколу дільничної виборчої комісії додається).

Як свідчать вищенаведені цифри, «...зростанням націjналістичних настроїв...», яке вас так непокоїть, найбільше охоплена українська еміграція у країнах Євросоюзу, що ви його, а значить і нас як платників податків, частину з яких уряди вказаних країн перераховують також на ваше утримання, представляєте на світовому рівні.

Очевидно, причина такої популярності ВО «Свобода» криється в тому, що виборці за кордоном добре усвідомили – лише реалізація програмних цілей націоналістів зможе наблизити обезкровлену десятиліттями панування комуністичного режиму і доведену до крайнього зубожіння та морального занепаду внаслідок антидержавної політики нинішньої українофобської влади нашу вітчизну до європейського рівня, а також створити умови для нашого повернення в Україну. Невже ви проти цього?!

Також нагадуємо вам, панове прогресивні соціалісти, що демократичні сили в Україні, напевно, краще від вас орієнтуються, з якими політичними партіями їм доцільно співпрацювати в парламенті заради майбутнього нашої держави. Про це свідчить заява лідера Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсенія Яценюка від 13 грудня цього року у відповідь на вашу поправку.

Повідомляємо вам, пані і панове євродепутати, що вважаємо брудною провокацією нав’язування суспільству думки про расистські, антисемітські та ксенофобські погляди ВО «Свобода», яке чітко декларує: відносини між націями і державами будуються на засадах справедливості, рівноправності і взаємоповаги.

Закликаємо вас поважати вибір українців, керуватися здоровим глуздом під час ухвалення рішень і бути виваженими у заявах та резолюціях щодо України, які недруги нашої держави можуть використати для реалізації своїх імперських геополітичних намірів, що матиме трагічні наслідки не лише для України, а також для всієї Європи».

Також із відповідними зверненням до Президента Європарламенту звернулися 16 громадських організацій українців, що проживають в Португалії, Іспанії, Італії, Греції, Чехії та Німеччині. Окреме звернення до Мартіна Шульца скерував Голова Світової конференції українських державницьких організацій (СКУДО) Аскольд Лозинський.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи