Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Дух війни

Світ:

Європейський союз і Китай стоять на порогу торговельної війни, пише сьогодні іспанська El Pais. Причиною цьому стало вибухоподібне зростання китайського експорту текстильних виробів до країни Євросоюзу - в середньому він зріс на 50%, а в деяких позиціях - на 500%.
Таке зростання стало можливим після того, як Євросоюз повністю лібералізував ринок текстильних товарів. Тепер, зазначає газета, європейська текстильна індустрія виявилася в серйозній небезпеці.

13 з 25 країн - учасниць ЄС, в тому числі Франція, Італія і Іспанія, вважають недостатніми запропоновані заходи, які полягають у тому, щоб спробувати переконати Пекін в необхідності стримувати зростання експорту.

Тим часом, в Китаї вважають, що Європа намагається запровадити політику протекціонізму. Тільки у Франції внаслідок китайської текстильної експансії в найближчий рік буде скорочено 7 тис. робочих місць, а, за оцінками іспанських експертів, якщо ситуація не зміниться, в найближчі п'ять років роботу втратять більше за 70 тис. іспанців. UNIAN з посиланням на РБК

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи