Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Роман Шухевич, нескорений

Вчора у місті Скала-Подільська Хмельницької області, на місці знищення праху головного командира УПА у 1942-1950 роках, генерал-хорунжого Романа Шухевича (Тараса Чупринки) відкрито та освячено пам’ятник Герою, виготовлений і встановлений коштом Рівненської обласної організації УНП за підтримки Хмельницької обласної організації.

На відкритті були також присутні голови Рівненської та Хмельницької облдержадміністрацій Василь Червоній та Іван Гладуняк.

Лідер Української народної партії Юрій Костенко, виступаючи на мітингу, присвяченому цій події, зокрема зазначив: “Сьогодні ми нарешті маємо владу, яка присутня на відкритті такого пам‘ятника, владу, відмінну від попередньої, що ніколи не була присутня на подібних мітингах, де УНП та інші патріотичні сили відкривали невідомих вояків та повертали Україні імена, які приховувалися в архівах КДБ й НКВС”.

Юрій Костенко повідомив, що наступного пленарного тижня УНП презентуватиме у Верховній Раді 1млн. підписів громадян, які висловилися за надання воякам ОУН-УПА статусу учасників національно-визвольної боротьби за незалежність України.

Він також наголосив, що місяць тому фракція УНП вкотре внесла на розгляд Верховної Ради як законодавчу ініціативу питання про визнання УПА. “Але на підтвердження волі народу ми отримали лише 110 голосів народних депутатів”, - сказав лідер УНП. Він також нагадав, що “фракції комуністів, соціалістів і СДПУ(о) не дали жодного голосу, фракція Литвина з “Регіонами України” дали по одному, а фракція Юлії Тимошенко – 8 голосів із 41”.


В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи