Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Віднині Іран - у клубі ядерних держав

Категорія:

Іранським ученим вдалося самотужки збагатити уран, - заявив президент країни Махмуд Ахмадінеджад. Іран наполягає на тому, що ядерне паливо використовуватиметься винятково у мирних цілях – для отримання електрики. А тому ядерні розробки - невід’ємне право іранського народу. Нині вже працює 164 центрифуги для збагачення урану.
Махмуд Ахмадінеджад, президент Ірану: "Я офіційно заявляю, що Іран став однією з держав, яка володіють ядерними технологіями. Це наслідок тиску на іранську націю".

Сполучені Штати та Євросоюз твердять про можливість виготовлення Іраном ядерної зброї. Натомість експерти вважають, що збагачений уран, який нині виготовляють в Ірані, придатний лише для виробництва палива. А для створення ядерної зброї Тегерану знадобляться тисячі центрифуг, здатних збагачувати високоякісний уран. Це може статися лише через кілька років.
Білий дім обіцяє використовувати дипломатичні методи, щоб завадити Ірану створити ядерну зброю. А в міністерстві оборони США назвали нісенітницею чутки в американській пресі про плани завдати авіаударів Ірану.

Дональд Рамсфельд, міністр оборони США: "Іран - країна, зацікавлена у створенні зброї масового знищення. І її президент не приховує інформації про ядерні розробки. Однак говорити про застосування сили проти Ірану - значить безнадійно фантазувати".

29 березня Рада безпеки ООН ухвалила резолюцію, яка зобов’язала Іран повністю припинити усі роботи, пов’язані зі збагаченням урану. В тому числі - наукові досліди. Проте в Тегерані заявляють, що мирні розробки триватимуть і надалі.

-----------------------------------
В тему:

Чорнобильська радіофобія як прояв психологічної війни

Ядерна альтернатива

Атомна енергетика природної безпеки

Ядерний бум у США

Україна може самостійно забезпечувати себе ураном

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи