Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Хуст: "Оживає" закарпатське чудо — Долина нарцисів

Одне з чудес Закарпаття - Долина нарцисів, що поблизу Хуста в урочищі Кіреші, знову радує око. Кілька днів тому на території 256,5 га почалося цвітіння нарциса вузьколистового (масове цвітіння очікується за тиждень).
Олена Бабич, яка ось уже 26 років охороняє це диво природи, підрахувала, що нарциси квітнуть 25 днів. Цьогоріч, через нестабільну погоду, цвітіння розпочалося пізніше. А от кількість бажаючих побачити цю красу сягає іноді 5 тисяч чоловік на день.

Але є одна, проблема. Останніми роками в долині почала швидко розростатися верба, що завдає шкоди квітам. Тепер місцеві лісники активно борються зі „шкідником". А на вільних територіях з року в рік висівають нарцис. Та щоб він виріс, потрібно чекати 7 років. newreporter.zakarpattya.net

Дивує іноді й ставлення людей. Зарубіжні гості вміють берегти природу - "не те що наші", -бідкається пані Олена. Проте поки за зірвані квіти ще нікого не штрафували. Та якщо хтось наважиться, то це обійдеться йому в кругленьку суму.

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи