Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

23 з’їзд УНА-УНСО: сплав метафізики і раціонального прагматизму

Категорія:

28 січня 2007 р. у Києві в Українському домі відбувся 23 з’їзд УНА-УНСО, на який з’їхалися близько 500 делегатів з 24 областей України і АР Крим, прийшли близько 70 гостей і були присутніми 45 ЗМІ. З програмною доповіддю “Раціоналізація держави” виступив заступник голови УНА Микола Карпюк.
Як зазначив Микола Карпюк, його доповідь базується на розробках інституту метафізичних досліджень “Перехід-IV”, які були представлені на засіданні політологічної секції IV Всесвітнього Форуму українців і затверджені рішенням Форуму 21 серпня 2006 року.

Раціоналізація держави, наголосив Микола Карпюк, полягає в необхідності чіткого визначення мети держави, персональної відповідальності голови держави і здійсненні громадянами контролю за його діями. Розчленування влади на так звані гілки влади породжує тотальну безвідповідальність всієї влади, а так звана політреформа грудня 2004 р. є відвертим порушенням Конституції України.

Делегати з’їзду
В роботі 23 з’їзду УНА-УНСО взяли участь близько 500 делегатів з 24 областей України і АР Крим (фото НО)


“В Україні відбувся Конституційній переворот” – сказав Микола Карпюк, оскільки конституційні зміни суспільно-політичного ладу можуть бути здійсненими тільки народом на основі референдуму. Більше того, у 2006 р., коли до Парламенту в результаті виборів прийшли контрольовані олігархічними кланами партії, Конституційному суду було заборонено вирішувати легитимність чи нелегитимність “політреформи”. Микола Карпюк заявив, що такий Парламент не може розглядатися нами як реальна гілка влади, так само, як і Уряд, який народом не обирається. Уряд, який контролюється кланами, підзвітний кланам. Отже, залишається лише Президент України, який обирався народом і є справжньою владою в Україні.

Президія з’їзду
Президія з’їзду на тлі бойового прапора УНА-УНСО і релігійного жовто-блакитного прапора України (фото НО)

УНА-УНСО виступає за скасування так званої “політреформи” і посилення функцій Президента на засадах його персональної відповідальності своїм майном і своєю свободою.

На з’їзді також виступили Ігор Мазур і Руслан Зайченко з питання участі УНА-УНСО у весняному Марші справедливості, обговорили питання підготовки до відзначення 100-річчя генерала УПА Романа Шухевича і обрали робочу групу, в яку увійшли представники не тільки УНА-УНСО, а й інших патріотичних партій і організацій.

На з’їзді виступили заступник директора інституту метафізичних досліджень “Перехід-IV” Кирило Стеценко, відома журналістка Наталка Чангулі, яка побувала разом з УНСО в гарячих точках на початку 90-х років, опальний полковник Петро Недзельський, який судиться за заборону Комуністичної партії України, а з привітальним словом виступили: голова Білоруської партії “Свобода” Сергій Висоцький, голова Патріотичної партії України Микола Габер, голова УРПЛ Сергій Жижко, член проводу Української Народної партії Василь Червоній, а також представник Київського крайового братства вояків ОУН-УПА і представники громадських організації “За реабілітацію першотравневої двійки” та “Сила народу”.

Руслан Зайченко (зліва на фото) і Микола Карпюк
Руслан Зайченко (зліва на фото) і Микола Карпюк

Голова УНА Юрій Шухевич відкривав і закривав з’їзд. Він, зокрема, зазначив, що Українська держава має будуватися на національній ідеї, на національному економічному прагматизмі й бути позаблоковою. Гасло “Європейський вибір України” є смішним, бо Україна і так є Європою. А позаблоковий статус зможе її об’єднати.

----------------------------------
В тему:

Програма Української Національної Асамблеї «СОНЯЧНА РЕВОЛЮЦІЯ, ТРЕТІЙ ГЕТЬМАНАТ»

Українська Національна Асамблея (УНА-УНСО): коротка історія, структура, контакти

Кирило Стеценко (УНА-УНСО): «Пора міняти труби. Бо весною може рвонути...»

Запитай Миколу Карпюка. Наприклад, про те, чому Бог любить УНА-УНСО?

УНА знищує віруси!

З’їзд УНА проголосив початок Сонячної Революції

Ключові слова Сонячного Переходу: віра, тотальність, концентрація, вибуховість

Повний текст програми УНА «Сонячна Революція, Третій Гетьманат»

Жовто-блакитний чи синьо-жовтий?

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи