Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чобіт: У вересні на дачі Тимошенко було здійснено антидержавну змову

Категорія:

Член Політради партії "Батьківщина" Дмитро Чобіт заявляє, що тільки реакція посла США в Україні Джона Гербста зупинила оточення Юлії Тимошенко від початку підготовки імпічменту Президента України Віктора Ющенка напередодні відставки її уряду, передає УНІАН.
Про це Дмитро Чобіт заявив учора на прес-конференції в УНІАН, представляючи свою нову публіцистичну книгу "Фарисеї, або Неоголошена війна Україні".

"На нараді на дачі Юлії Тимошенко в ніч на 8 вересня 2005 року було здійснено антидержавницьку змову. Звідти телефонували послу США Джону Гербсту і питали, як світова спільнота відреагує на ситуацію в Україні, коли почнеться процедура імпічменту, коли люди вийдуть на Майдан, коли почнеться другий етап Помаранчевої революції", - сказав Чобіт.

За його словами, з послом США Джоном Гербстом розмовляв міністр оборони України Анатолій Гриценко. "Посол США відповів, що світова спільнота сприйме це не інакше, як заколот і змову. Посол зателефонував Президенту України, але той не зняв трубку. Посол розмовляв із тодішнім віце-прем"єром Олегом Рибачуком, і від нього Президент дізнався про нічну нараду, на якій був присутній і Святослав Піскун - тодішній генеральний прокурор України, і багато інших учасників", - додав він.

За інформацією Чобота, на дачі в Кончі-Заспі протягом ночі з 7 на 8 вересня 2005 року побували Михайло Бродський (у той час радник прем"єр-міністра Юлії Тимошенко), Олександр Турчинов (у той час голова СБУ), Святослав Піскун (у той час - генеральний прокурор), міністр оборони Анатолій Гриценко, Микола Томенко (у той час - віце-прем"єр-міністр), журналіст видання "Дзеркало тижня" Юлія Мостова.

Автор книги "Фарисеї" стверджує, що механізмом для початку процедури імпічменту мало стати оприлюднення банківських документів, які підтверджують фінансування російським олігархом Борисом Березовським виборчої кампанії кандидата в президенти Віктора Ющенка. "Викид цих документів через пресу мав призвести до потужного скандалу. У такому разі, безперечно, виникне питання легітимності Президента, і відповідно, потягне за собою процедуру імпічменту. З цією метою на дачу запросили і генерального прокурора України Святослава Піскуна. Святослав Михайлович не тільки висловив готовність служити закону і Конституції, але й запевнив, що забезпечить відповідне рішення Верховного суду України", - зазначає Дмитро Чобіт у своїй книзі.

Президент України Віктор Ющенко, виступаючи 7 жовтня 2005 року на мітингу у Львові, розповів, що після відставки уряду Юлії Тимошенко розробляли план підготовки імпічменту Президента.

"Мені здавалося, що в останній день порозуміння було досягнуто. На превеликий жаль, вночі під Києвом збираються керівник Служби безпеки (Олександр Турчинов), міністр оборони (Анатолій Гриценко), генеральний прокурор (Святослав Піскун), прем"єр-міністр (Юлія Тимошенко), ще пару міністрів і віце-прем"єр (Микола Томенко). Те порозуміння, якого було досягнуто, їх не влаштувало. Я думав, всі питання розв"язуються в кабінеті Президента, а не в лісі. Я глибоко помилився. Є інші команди і є інші центри", - сказав Президент.

Віктор Ющенко 8 вересня 2005 року відправив у відставку уряд Юлії Тимошенко у повному складі, секретаря РНБО Петра Порошенка і голову СБУ Олександра Турчинова.

Напередодні в ЗМІ повідомляли, що після тривалих переговорів Віктора Ющенка, Юлії Тимошенко і Петра Порошенка у присутності держсекретаря Олега Рибачука було досягнуто домовленості, що голова держави звільнить зі своїх посад Петра Порошенка, Олександра Третьякова, а також голову СБУ Олександра Турчинова, віце-прем"єра Миколу Томенка і міністра економіки Сергія Терьохіна, голову Державної митної служби Володимира Скомаровського. Крім того, не виключали відставки генпрокурора України Святослава Піскуна.

www.unian.net

--------------------------------------
В тему:

Текст книги: Дмитро Чобіт «Монолітне болото, або ЗАТ БЮТ»

Національне риторичне запитання до Юлії Тимошенко
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи