Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 162
  • Переглядів: 177

Обравши примусову мобілізацію замість рекрутингу, владна верхівка перетворює Україну на концтабір (відео)

Категорія:

Сергій Гадай пояснює, що слово "мобілізація" треба забути, тому що вона ніде не працює, навіть в Росії. Замість примусової мобілізації потрібен цивілізований рекрутинг. Панівна верхівка ставиться до українців як до своєї прислуги, яка зобов'язана захищати те майно, яке накрала влада.

24010501.jpeg

Ілюстративне фото

Відомий український політтехнолог Сергій Гайдай – про мобілізацію, цінності, мотивацію та нову воєнну доктрину. Він вважає, що держава не має права розпоряджатися життям людини. Вони кажуть про цінність життя, що життя – це найвища цінність. Але водночас беруть на себе право розпоряджатися вашим життям. Чомусь влада в особі чиновників вважає, що задля збереження свого статусу, статків та маєтків вони можуть витрачати ваше життя. А їхнє, чиновників, життя не повинно бути витрачене.

В суспільстві є багато людей, які підтримують примусову мобілізацію, вважаючи це проявом справедливості. Багато наших громадян пішло на війну і зараз воює. Багато наших воїнів загинули, і їхні матері запитують, чому інші досі сидять в тилу. Кажуть про справедливу мобілізацію. Але, на думку, Гайдая, справедливість полягає в іншому. Навіщо шукати ухилянтів серед цивільних, які цій державі нічого не винні, яких ця держава не утримує. Чому в перший рік повномасштабного вторгнення РФ багато цивільних українців стали на захист України без примусу. Добровільно.

Але в державі є категорія громадян, які винні державі. Їх – сотні тисяч. Вони багато років утримуються бюджетом України, грошима платників податків. Є велика армія чиновників держапарату, митників, податківців, прокурорів, суддів, велика кількість силовиків, поліціянтів, СБУшників, які живуть за гроші платників податків, але "заброньовані" від мобілізації! Якщо подивитися їхні декларації, то побачимо, що вони – небідні люди, вони мають маєтки, земельні ділянки, по декілька квартир та автівок, мають бізнесові активи. Дехто навіть декларує мільйони у валюті готівкою!

Ці кадри, які "заробили" на державі, залишаються в тилу. А на фронт будуть посилати тих, хто не брав грошей у держави, а сплачував податки, щоб утримувати й цих чиновників зокрема.

Сергій Гайдай зауважує, що чиновники держапарату у держбюджет на 2024 рік виділили на Армію у два рази менше коштів, ніж на мирне життя і на своє утримання. У нас більше мільйона людей в держапараті. Сьогодні півмільйона треба мобілізувати в Армію. Якщо подивитися на цю армію чиновників, які багато років живуть нашим коштом, то там точно знайдеться декілька сотень тисяч чоловіків призовного віку, які повинні йти на фронт, щоб захистити свій добробут.

У суспільстві виникне мотивація, коли воно побачить, що держапарат, який збагачувався у нас багато-багато років, пішов на фронт, з нього зняли "бронь".

Нема сенсу скасовувати демократію, щоб її захищати, бо зникає сам об’єкт, який треба захищати.

Далі Сергій Гадай пояснює, що слово "мобілізація" треба забути, тому що вона ніде не працює, навіть в Росії. Замість мобілізації потрібен цивілізований рекрутинг. 

Про згадуваних у відео ментів з Дніпра: Полк «беркутів» з Дніпра розформували. Хто відмовився вступати до бригади "Лють", звільнятимуть із врученням повісток.

Наші інтереси: 

Логічне пояснення, яким має бути формування армії. Не примусова мобілізація, а цивілізований рекрутинг – як у всьому світі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи