Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Пацифізм Винниченка продовжує Гриценко

Категорія:

Голова Міноборони України Гриценко сподівається, що парламент підтримає план скорочення Збройних сил.
Міністр оборони України Анатолій Гриценко виключає ухвалення рішення про збереження чисельності Збройних сил країни в кількості, яка існує на сьогоднішній день, тому що тоді потрібно буде збільшувати в кілька разів фінансування армії, тим самим відібравши кошти в освіти, медицини та пенсіонерів», передає «Інтерфакс-Україна».

"Армія за нинішньої чисельності й рівні фінансування, який може забезпечити держава, Україні не потрібна», – сказав він під час торжеств з нагоди 75-го ювілею державного підприємства «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон».

А.Гриценко повідомив, що урядом розроблено план скорочення Збройних сил України, який затверджено Радою національної безпеки та оборони України й президентом України, і буде 12 вересня винесено на обговорення Верховною Радою.

А.Гриценко відзначив, документ не покликаний провести скорочення ЗСУ заради самого скорочення. Мета – це підвищення боєздатності, впорядковування та зміцнення військових частин за рахунок техніки й людей тих військових структур, які потрапляють під скорочення.

За словами голови оборонного відомства, в армії не буде свинарників, будуть скорочені військові сільськогосподарські підприємства й передані в народне господарство.

Міністр оборони вважає, що потрібно нормальним прагматичним шляхом привести чисельність армії відповідно до викликів національної безпеки та реальних можливостей української економіки.

А.Гриценко відзначив, що Збройні сили України, які до кінця 2010 року налічуватимуть приблизно 145 тис. осіб, мають бути забезпечені так, щоб українське суспільство було впевнене, що армія – це надійний інститут, який захистить суспільство і в мирний, і у військовий час.

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи