Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У фіналі конкурсу Microsoft Imagine Cup Україну представить 16-річний школяр

Світ:

Цього року у всесвітньому фіналі конкурсу Microsoft Imagine Cup Україну представить наймолодший учасник конкурсу Андрій Коноваленко із проектом Camtouch. Андрію 16 років, він учень Стаханівської багатопрофільної гімназії №15 у Луганській області. Школяр розробив програмне забезпечення, яке здатне перетворити будь-яку поверхню, наприклад, стіну чи екран проектора, на інтерактивну дошку без додаткових витрат:

Хлопець передбачає, що його винахід стане найбільш корисним для освітніх закладів, оскільки технологія дозволяє всього за 200 гривень отримати аналог мультимедійної дошки, економлячи при цьому кілька тисяч доларів США: «Я вірю, що мій винахід – це доступний спосіб навчати учнів за допомогою сучасних технологій. Мені приємно, що школа, в якій я навчаюсь програмуванню, уже зацікавилась у використанні моєї програми у кожному класі. Я вдячний Microsoft за шанс розповісти про свою ідею також і на міжнародному рівні», – коментує Андрій Коноваленко, творець проекту Camtouch.

Зараз керувати зображенням на живій дошці можна лазерною указкою, але переможець планує невдовзі удосконалити свій винахід, увівши взаємодію з екраном за допомогою дотику.

Переможця серед дев’яти команд-фіналістів обирало журі, до котрого увійшли представники бізнес-інкубатора EastLabs, експерти у сфері високих технологій, редактори найпопулярніших медіа-ресурсів України та представники компанії Dell в Україні. Окрім цього, серед членів журі уже традиційно були відомі українці, що цікавляться інноваціями та розвитком молоді – продюсер та шоумен Ігор Кондратюк і телеведучий Анатолій Анатоліч.

Міжнародний фінал Imagine Cup 8-11 липня 2013 в Санкт-Петербурзі. Там Андрій Коноваленко змагатиметься за кубок конкурсу та $50 тис із учасниками з понад 100 країн світу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи