Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Український фольк-метал гурт нового покоління «Тінь Сонця» презентував новий альбом

Альбом має назву «Танець серця». Таку назву за традицією гурту альбом отримав від слів, які звучать в одній з його пісень. Попередній альбом «Полум’яна рута» був названий словами з Пісні Чугайстра – це одна з головних і найсильніших композицій гурту. До речі, в новому альбому, як і в попередньому, 11 композицій.

(Світлини НО. Клацайте, щоб збільшити)



Концерт-презентація відбулася в залі культурно-мистецького центру Київо-Могилянської Академії і тривав понад дві години. За цей час «Тінь Сонця» грала пісні зі свого нового і попереднього альбомів.

Окремо виступив Сергій Василюк, лідер і вокаліст гурту, а також в дуеті зі скрипалькою Сонею Рогальською. Раніше вона входила до складу гурту, з її участю записаний другий альбом. Тепер, за словами Сергія Василюка, вона є сесійним музикантом. Для неї пріоритет – класична музика. Цікаво, що на концерті «Тінь Сонця» два рази грали пісню «Козаки»: перший раз без участі скрипки, другий – зі скрипкою (тобто з участю Соні Рогальської). Як кажуть, це – дві великі різниці. На користь версії зі скрипкою, звичайно.

В концерті взяв участь знаменитий український казкар Сашко Лірник. До речі, він знявся в дебютному кліпі гурту на пісню «Місяце мій».



Серед анонсованих сюрпризів концерту надзвичайно приємним був виступ учасника гурту Івана Лузана (грає на бандурі і клавішних) з молодою зіркою-бандуристом Ярославом Джусем. Хто дивився «Україна має талант-2», обов’язково запам’ятав цього хлопця. Справжні віртуози гри на бандурі! Причому вони грали не традиційні старі кобзарські пісні, а гарну сучасну музику.



Крім Сашка Лірника запрошеними гостями концерту були анонсовані Наталя Данюк і Костянтин Науменко. Обидва тісно пов’язані з «Тінню Сонця». Наталя Данюк разом з Сергієм Василюком співала в проекті «Зачарований світ» в 2005 році. Костянтин Науменко був учасником «Тіні Сонця» (ударні). Більш того, він написав дуже потужну пісню «Козача могила», яка, власне, з небагатьма іншими попередніми піснями позиціонує стиль гурту «Тінь Сонця» як козацький рок.

Костянтин Науменко в дуеті з Сергієм Василюком виконали «Козацьку могилу» разом. І це було дуже ефектно! Чого не скажеш про спільний виступ Сергія Василюка з Наталею Данюк. І голос в неї чудовий, і пісня непогана, але враження виступ не справив.

Зал на 1000 місць був повний. З першої ж пісні молодь (яка переважно й складала публіку) заповнила простір перед сценою – поближче до музикантів.



Наступні після Києва концерти гурту відбудуться в Хмельницькому і Чернівцях 15-16 квітня.

На травневі свята «Тінь Сонця» планує виступити в найбільших містах Галичини. Партія Свобода пообіцяла допомогти в організації такого міні-туру по Західній Україні. До речі, на питання, які зв’язки має гурт з партією (запис альбому здійснено за сприяння Всеукраїнського об’єднання «Свобода»), Сергій Василюк відповів: «Безпосередніх якихось зв’язків немає, але нині це єдина, як би банально це не звучало, сила українців. Поки що ця партія, я вважаю, іде правильним шляхом і відстоює українські інтереси».

Як і попередній альбом «Полум’яна рута», новий альбом «Танець серця» виданий мистецьким об’єднанням «Наш формат».

Тінь Сонця. «Козаки» (аудіо, 2.74 Мб)

NO-music

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи