Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Громом і вогнем. Козацький рок.

20 листопада в Культурному Центрі Києво-Могилянської Академії відбувся концерт легендарного гурту «Тінь сонця».
Спочатку здавалось, що місць в залі не вистачить. Проте більшість глядачів булі молоді люди, котрі з перших же акордів «ломанулись» до сцени і танцювали протягом всього концерту. Отже в залі було куди сісти. А от знайти місце де встати потанцювати – було проблематично. Весь вільний простір був заповнений вщент. Сергій Василюк навіть сказав, що наступний концерт схоже доведеться робити на стадіоні – щоб було місце і для бажаючих танцювати.



На початку концерту гурт виконав кілька нових пісень, котрі одразу були гаряче зустріті публікою. Потім вже за традицією виступив давній друг гурту неперевершений казкар лірник Сашко. Він щойно закінчив писати сценарій для нового українського мультфільму. І присутні стали першими слухачами уривків зі сценарію. Кожні кілька секунд зал просто вибухав сміхом та оплесками.



Далі «Тінь сонця» продемонстрував різні грані своєї творчості. Тут були і важкі «heavy-folk» композиції, були лірично-містичні пісні, було кілька акустичних композицій.



При тому до гурту приєднувались то тріо хлопців-бандуристів (Ярослав Джусь, Данило Носко та Всеволод Сазонов), то струнна група у складі скрипки, альта та віолончелі (Анна Асєєва, Микола Іванов, Ольга Мільграндт).



Важко передати словами ту емоційну атмосферу, що панувала в залі. Захоплення, вибух, любов, пошана, гордість за свою націю, честь, повага, вдячність – все це одночасно. Кожну пісню зал зустрічав емоційним «Га!» і співав разом з гуртом.

Взагалі, писати про такі концерти – невдячна справа. Їх треба слухати вживу, треба бути присутнім, щоб відчути всю цю величезну енергетику. Дай Боже, щоб хлопці не зупинялись, щоб продовжували й далі точними музичними ударами пробуджувати і виховувати нове покоління УКРАЇНЦІВ. Майбутнє належить їм.


--------------------------------------

В тему:

“Тінь Сонця” може перевершити “Кому Вниз”

«Тінь Cонця» - сонячний промінь українського року або оптимісти та просвітителі

Сергій Василюк: Скажіть, ви бажаєте, щоб ваш онука обирав між мулатками найвродливішу? А тепер поміркуйте, до чого може привести наш лібералізм...

Футболки гурту «Тінь Сонця»

Офіційний сайт гурту «Тінь Сонця»

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи