Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ющенко у Космачі купив собі 5 вишитих сорочок та пообіцяв відремонтувати дорогу

30 квітня в селі Космач Косівського району на Івано-Франківщині за участі Президента України Віктора Ющенка з дружиною та керівників області – голови облдержадміністрації Миколи Палійчука, голови обласної ради Ігоря Олійника розпочався триденний 2-ий Міжнародний фестиваль “Великдень у Космачі”, під час якого відбудеться 4-ий міжнародний з’їзд писанкарів. Ініціатор цих міжнародних заходів - заслужений майстер народної творчості України, журналіст за фахом сільський голова Дмитро Пожоджук.
Почесним гостем фестивалю “Великдень у Космачі” був також посол Франції в Україні Жан Порль Везіян з дружиною.

Відкриваючи у центрі Гуцульщини фестиваль народних промислів, Віктор Ющенко зазначив: “Тішуся тим, що другий рік тут відбувається цей фестиваль. Дарма, що погані дороги; на другий рік ми їх відремонтуємо. Те, що тут відроджується, це така глибинна національна культура, це народна спадщина, це дуже великий подвиг”.

Віктор Ющенко з дружиною обійшов чимало ярмаркових наметів з народними, гуцульськими промислами, купив 5 вишитих блузок для Катерини Михайлівни, 2 верети, 5 веретенець. Вишиту сорочку, яка сподобалася Президенту, йому подарував місцевий господар. “Я поважаю все, що ми бачили сьогодні на прилавках, - зазначив у коментарі представникам ЗМІ Віктор Ющенко, - це надзвичайне. Це те, що належало нашим дідам, прадідам… Це наша гордість від того, що те покоління могло зробити такі речі, які ми маємо честь одягати сьогодні”.

Президент України відкрив 4-ий міжнародний з’їзд писанкарів, у якому, за словами організатора фестивалю, заслуженого майстра народної творчості України, сільського голови Космача Дмитра Пожоджука взяло участь до сотні писанкарів з зрізних куточків України та закордону.

Під час прес-конференції перед відкриттям фестивалю заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Василь Гладій зазначив, що “сукупний кошторис фестивалю, головою оргкомітету якого є голова ОДА Микола Палійчук, становить понад 100 тисяч гривень, половина з яких – спонсорська підтримка”.

На запитання журналістів, як виникла ідея проведення такого грандіозного заходу, Дмитро Пожоджук підкреслив: “Цим ми хочемо привернути увагу до нашого Космача, до розвитку сільського зеленого туризму у цьому чудовому краї, який по праву називають “келією сонця”, “ сонячною долиною”.

Завтра, 2 травня, на завершення фестивалю “Великдень у Космачі” - відбудуться наукова конференція, присвячена 150-річчю місцевому туризму: “Роль Космача в розвитку туризму на Гуцульщині”, підсумкова прес-конференція та урочисте закриття фестивалю.



В тему:

Парад Вишиванок у Країні Мрій

Проект Сенсар: мова, одяг, Лінукс

Футболки «Великдень у Космачі»

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи