Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Річка Рось

Наче чорна змія, вона тихо тече Правобережжям, щоб потім впасти в Дніпро. Річка Рось з навколишніми краєвидами – це і є класична Мальовнича Україна часів Хмельниччини/Коліївщини (гігантські соми, холодні джерела, поодинокі човни, тихі зорі та сади вишневі коло хат).
Терени Приросся спокійні і динамічні: в Таращі народився фізик-ядерник академік Александров, по трасі Тараща – Богуслав височіє скромний маєток районного патологоанатома (справа Гонгадзе), тут крізь кров і залізо проривалися з ворожих котлів воїни ЧА (1941), Вермахту та СС (1944), а нині зловісно притягують чорними віконними отворами покинуті споруди колгоспної інфраструктури. Вночі над Россю пролітають метеорити, а восени елітні недоторкані мисливці під опікою безпорадної в таких випадках міліції влаштовують тут, в безпосередній близькості від житлових будинків, криваві масові вбивства диких качок, лебедів та іншої живності.

Ще декілька років тому в селі Січ Таращанського району поголів’я великої рогатої худоби дорівнювало кільком десяткам, нині – нуль. А численні штучні греблі перетворили темні води Росі на сукупність розділених фрагментів з напівстоячою, вкритою ряскою водою. Хто руйнує довкілля? Відповідь відома – вороги народу.

Руйнівники наших тисячолітніх історичних ландшафтів, як зрештою і всі вороги нашого народу, потребують поіменної ідентифікації. Проте деталізувати злочини проти природи судовою казуїстикою у виконанні кагалу зваричів неефективно і наївно. З кожним днем в цьому на практиці переконуються тисячі й тисячі співвітчизників. Таке враження, що елітні паразити просто втратили нюх, увірувавши у власне безсмертя. Вони помиляються – вони не безсмертні. Коли судова система покриває злочинців, вона сама стає злочинною. Так народжується епоха народних судів Лінча.

Пряму відповідальність за знищення басейну річки Рось несуть недоторкані усіх рівнів. Адже недоторканість дозволяє їм припинити терор проти природи, натомість вони, користуючись цією своєю недоторканістю, навмисно і цілеспрямовано природу знищують. Тому нехай не ображаються. Є відьми – є полювання на відьом. Всьому свій час. Недоторканість = доторканість.

Вимираючі села Приросся поволі освоюються жителями Києва, Білої Церкви, Таращі. У більшості своїй порядними і працьовитими, які віднайшли тут хороший колорит і екологічну чистоту, подалі від чаду індустріалізації та політиканської шизофренії. Про минуле нагадують лише хрести на цвинтарях. І дивні легенди про жидівський млин та шинок на затоці.

Перед тим, як святити ножі в Холодному Яру, гайдамаки доходили висновку щодо практичної необхідності освячення ножів. Вживання вареників з вишнею методом телекінезу – практична магія контрреволюційного неомракобісся. Покарати винних - зберегти Рось. І воздасться.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи