Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

“L” (локальний режим) – новий графічний символ євровізи для України, Росії і Білорусії

Категорія:

Заплановане на 1 травня 2004 року прийняття нових членів Європейського Союзу змістить його кордони на Схід. Тому люди, які мешкають в безпосередній близькості до нових кордонів ЄС, можливо, невдовзі ознайомлюватимуться з новими візовими правилами.
Проект презентувала у Брюсселі експерт Європейської комісії з візових питань Лаура Коррадо. Вона зокрема сказала: “Це буде спеціальна віза. Можливо – у формі штампу в паспорті у вигляді латинської літери “L”, що означає локальний режим. Таким чином, прикордонник буде знати, що дозволено володарю цієї візи”.

А дозволено йому буде наступне. Власник, так званої “локальної візи” зможе впродовж п’яти років перетинати кордони нового члена Євросоюзу, проте не віддаляючись на відстань понад 50 кілометрів. Право на отримання в’їзного документу матимуть постійно мешкаючі в прикордонних районах українці, росіяни чи білоруси. Але для цього їм необхідно дотримуватись однієї з трьох умов: мати членів сім’ї, місце роботи чи власність з іншої сторони кордону. Власник документу зможе залишатись в сусідній країні протягом семи днів, але в загальному не більше трьох місяців впродовж півроку.

На “прикордонні переміщення” також розповсюджуватимуться суворі міри контролю, які діють під час видачі звичайної “шенгенської” візи. Таким чином, експерти Єврокомісії мають намір запобігти зловживанням даним документом зі сторони біженців й нелегалів. Прикордонний контроль між новими і старими членами Євросоюзу триватиме ще до початку 2007 року. І тільки після завершення цього терміну в нових країнах ЄС, як очікується, впроваджуватиметься електронна інформаційна система, яка контролюватиме видачу віз країн Шенгенської угоди.

Пропозиція про “прикордонне переміщення” має ще затвердити Рада ЄС. Якщо запровадження нового візового режиму не увійде в ці часові рамки, то навіть для “прикордонного повідомлення” буде необхідне отримання довготривалої “шенгенської” візи.


Джерело: Deutsche Welle
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи