Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Рівному відбувся книжковий ярмарок: підсумки і перспективи

Категорія:

29 серпня 2010 р. в місті Рівне відбувся Перший книжковий ярмарок «Волинь Велика», організований місцевим видавництвом «Рівненські шкільні підручники» і Управлінням культури і туризму Рівненського міськвиконкому.
(клацайте на фото, щоб збільшити)


Ігор Каганець представляє журнал «Перехід-IV», друкований «Народний Оглядач» і книгу «Пшениця без куколю»

На ярмарку була представлена книжкова продукція волинських і київських видавництв. Відвідувачі мали можливість безпосередньо поспілкуватися з авторами і придбати книги з їхніми автографами. Особливий інтерес викликали книги метафізичної тематики Валерія Войтовича та Ігора Каганця.


Ініціатор і співорганізатор ярмарку Сергій Лейчук (зліва) і письменник Ярослав Поліщук

Наступного дня відбувся круглий стіл за участю організаторів ярмарка – Сергія Лейчука («Рівненські шкільні підручники») і Лариси Ткач (Управління культури і туризму Рівненського міськвиконкому), письменників Ярослава Поліщука, Ігора Каганця і Олександра Ірванця, керівників рівненських бібліотек, науковців, громадських діячів.

Ярослав Поліщук проаналізував стан книговидавничої галузі в Україні і дійшов висновку, що марно сподіватися на підтримку держави.

Ігор Каганець пояснив, що держава здійснює політику формування в Україні політичної нації, тому кожна етнічна громада повинна покладатися на власні сили. Українці вже мають досвід успішної самоорганізації, зокрема, в умовах польської окупації до другої світової війни.

Олександр Ірванець звернув увагу на європейський досвід просування книжкової продукції, зокрема, через популярні телепередачі з авторитетними ведучими, що роблять щотижневі книжкові огляди.

Круглий стіл підтримав ініціативу Сергія Лейчука проводити щорічні книжкові ярмарки «Волинь Велика».

Лариса Ткач підтримала ідею щорічного ярмарку, формування системи популяризації продукції місцевих видавництв, інформування громадськості про новинки української і світової літератури.

«Народний Оглядач» інформуватиме читачів про просування Рівненської ініціативи.


В тему:

Газета «Хрещатик» про книгу «Пшениця без куколю»

Презентація Переходу-IV в Рівному: в неділю 29 серпня

Книга Петра Масляка «День Незалежності» – кращий подарунок родичам і друзям

100% позитиву! (відео)

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи