Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українська мова завойовує інтернет

Українська мова, яка дедалі більше витісняється окупаційним режимом з традиційних медіа, продовжує своє життя в інтернеті.

(клацайте на фото, щоб збільшити)

 

Анастасія Розлуцька з національним жовто-блакитним прапором України (не плутати з синьо-жовтим прапором тимчасової республіки).

 

Один з популярних сервісів Google – найбільший відеохостинг YouTubе – вже отримав український інтерфейс. Те ж саме зробив Facebook: переклад практично завершений, хоча й не позбавлений лінгвістичних халеп.

У країні з майже 100 тис. користувачів «Твіттера» чверть час від часу пишуть українською мовою, а більше 10 тис. використовують українську мову як основну.

Очевидно, що популярність українського в мережі буде лише зростати. Не остання роль в цьому процесі належить програмі навчання журналістів і медіа-активістів технологіям і принципам нових медіа в рамках проекту MediaNext від «Інтерньюз-Україна» і European Journalism Center (Нідерланди).

Кількість тих, що вже прослухали цей безкоштовний курс, налічує декілька сотень чоловік. Кожен черговий випуск слухачів цієї програми супроводжується помітним сплеском активності в онлайні українською мовою.

Джерело: Телекритика
 


В тему:

Третина населення України регулярно користується інтернетом

Вара – постіндустріальний монастир

Facebook + Skype + Elgg: інструментарій для самоорганізації Третього Гетьманату

Усе тільки починається!

Український дракон, або конкурс на Президента

Продай зомбоящик - купи комп’ютер!
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи