Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Янукович за рік збільшив свої доходи вчетверо

Президент задекларував майже мільйон гривень доходів, земельну ділянку у 1,7688 га, квартиру та заміський будинок. При цьому автомобілів у власності Януковича і його родини офіційно не має.

У декларації про доходи чиновники мають повідомляти адресу своєї реєстрації, яка часто не збігається з фактичною адресою проживання високопосадовців.

Президент Віктор Янукович за декларацією зареєстрований у п’ятикімнатній квартирі в будинку на Оболонській набережній, 15, секція 5. Це так звані "Оболонські липки", престижний район біля гольф-клубу.

Янукович прописаний у багатоквартирному будинку, а структурам його сина Олександра належить маєток неподалік.

У одному з агентств нерухомості повідомили, що в тому ж будинку, де зареєстрований Янукович, аналогічна п’ятикімнатна квартира була щойно продана за 800 тисяч доларів. По сусідству з помешканням Януковича розташовані манікюрна школа "Manikuroff Scholl" та "Донгорбанк" партійного спонсора Ріната Ахметова.

Але в цій квартирі Янукович не жив жодного дня - він мешкає у резиденції "Межигір’я" в селі Нові Петрівці під Вишгородом.

Прем’єр Микола Азаров зареєстрований у розкішному будинку біля пам’ятника Богдану Хмельницькому з видом на Софійську площу. Адреса Азарова - вулиця Володимирська, будинок 20/1-А, квартира №16.

На першому поверсі цієї будівлі - елітні бутіки чоловічого одягу Brioni та Ermenegildo Zegna, ювелірна галерея "Софійська брама". А прямо навпроти, на Рильському провулку, розташована "штаб-квартира" легендарного однопартійця Азарова Юрія Іванющенка, більш відомого як "Юра Єнакіївський".

Наразі мешкає ж Азаров на державній дачі у Конча-Заспі.

Віце-прем’єр Сергій Тігіпко вказав у своїй декларації нову адресу реєстрації. 2009 року Тігіпко був "прописаний" на вулиці Банковій, де проживав у попередньому шлюбі. Тепер він вказав адресу на вулиці Городецького - будинок 12, квартира 69. Але квартира Тігіпка зараз виставлена на продаж. На її вікні висить банер з контактним телефоном брокера.

Квартира Тігіпка має площу 209 квадратних метрів. Вона розташована на двох рівнях - з вікнами у стелі. Сусідом Тігіпка на цьому ж поверсі є колишній зять Віктора Ющенка Михайло Гончар - фігурант кримінальних хронік, якого затримували за стрілянину по вікнах Верховної Ради.

Як повідомили в агентстві нерухомості, квартиру Тігіпка можна купити за 1 мільйон 300 тисяч доларів, тобто 10 мільйонів гривень.

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко місцем своєї реєстрації вказав будинок 19 на вулиці Лютеранській. Насправді на вулиці Лютеранській є лише будинок 19-а, який на фоні інших споруд цієї престижної вулиці виглядає доволі потріпаним життям.

У квартирі Грищенка №11 також зареєстровано творче об’єднання "Клініка Дорошенка Грищенко", директором якої є донька міністра Оксана.

Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога переїхав до Києва ще в 2002 році, коли став народним депутатом. Але місцем реєстрації досі вказує свій приватний будинок у Мукачевому на вулиці Волошина. У Києві Віктор Балога мешкає в будинку прямо біля адміністрації президента - по сусідству з Владиславом Каськівим.

Адресою міністра уряду Дмитра Табачника значиться київська вулиця Ярославів Вал, 28, квартира №32. Неподалік знаходяться посольства Норвегії та Швеції. В самому будинку Табачника є аптека та ріелторська контора.

Площа квартири Табачника, згідно з декларацією, складає 298 кв.м. У вересні 2010 квартира площею 129 квадратних метрів, тобто у два рази менша, коштувала 340 тисяч доларів.

Радниця президента Ганна Герман вказала у своїй декларації, що мешкає у Києві на вулиці Богдана Хмельницького, 29 у квартирі №16. Будинок №29 відшукати не вдалося, однак на цій вулиці є будинок №29/2.

Ця досить типова для центру столиці будівля знаходиться неподалік від Оперного театру та посольства Німеччини. Площа помешкання Герман, згідно з документом, складає 77,8 квадратних метрів.

Порівняно недавно - у листопаді 2010 року - трикімнатну квартиру у цій будівлі площею 79,5 квадратів пропонували купити за 340 тисяч доларів.

Секретар Ради нацбезпеки Раїса Богатирьова офіційно зареєстрована за адресою вулиця Панаса Мирного, 27.

Цей будинок був призначений для депутатів першого скликання на початку 1990-х років. Зводили його зі скандалом. Спочатку будівельникам обіцяли віддати певну кількість квартир, а потім відмовили. Ті кілька місяців мітингували, щоб вибити свої помешкання. І таки їх відвоювали.

Як каже консьєржка, наразі в будинку мешкає п’ятеро депутатів, але назвати їх поіменно не може, бо лише недавно працює. "Раїса Богатирьова теж тут буває. Часто бачимо її чоловіка", - зізналась консьєржка.
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи