Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Швеція може стати першою країною в світі, що повністю відмовиться від готівкових грошей

Світ:

Швеція може стати першою країною, яка відмовиться від готівкових грошей, пише газета The Daily Mail. У цій країні навіть у церкві приймають картки. У країні, яка першою в 1661 році ввела в обіг паперові гроші, зараз вважають, що банкноти зжили себе і більше не потрібні.

У більшості шведських міст навіть квитки на автобус оплачують за допомогою мобільних сервісів. Банки країни і зовсім відмовляються від операцій з готівкою. Навіть церква приймає пожертвування з пластикових карт.

Зараз частка готівкових грошей у шведській економіці складає всього 3% проти, наприклад, 7% у США та 9% в Євросоюзі. The Daily Mail пише, що після зменшення обороту готівки, значно знизилися кримінальні показники.

У 2008 році в Швеції були пограбовані трохи більше 100 банків, а в 2011 році - всього 16. Однак, в країні різко зросла кількість хакерських атак і інтернет-злочинів. Якщо в 2000 році їх було скоєно приблизно 3,3 тис., то в минулому - близько 20 тис. Вже другий рік поспіль, Швеція займає перше місце в Глобальному звіті з інформаційних технологій.

У січні, нагадаємо, повідомлялося, що уряд Іспанії вирішив посилити боротьбу з особами, які ухиляються від сплати податків. Зокрема, відтепер у країні заборонено робити великі покупки за готівку - тільки шляхом контрольованих податковим відомством банківських переказів.
 


В тему:

Швеція офіційно визнала файлообмін релігією

У світі набувають популярності віртуальні валюти

Google створив власний індекс споживчих цін

Google запустив мобільні платежі Google Wallet

Обміняти WebMoney на гривні тепер можна в Укрпошті

WebMoney запустила в Україні технологію off-line розрахунків

Пірати заявили, що створять власний інтернет

Етномережа: концентрація без централізації
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи