Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українські програмісти - кращі у світі

Україна продовжує займати 4-і місце у світі за кількістю програмістів після США, Індії та Росії. Експерти визнають не тільки кількісний, але і якісний потенціал українських фахівців.

Так, на думку експертів, Україна має високий потенціал у розвитку офшорного програмування. По-перше, перший комп'ютер у Європі був створений українцями у 1951 році.

Вузи України випускають тисячі програмістів і фахівців у суміжних областях. Світові експерти здивовані, що дотепер Україна не складає конкуренції Індії, що в останні роки є лідером в офшорному програмуванні.

Сьогодні вже є кілька великих компаній («Softline», «Мікро» та ін.), а також біля півсотні середніх і дрібних компаній, що вже працюють на цьому ринку, передає медіа-група «Об'єктив».

Клієнтами українських розробників є Ingersoll-Rand Co, Hugo Boss, Boeing, DaimlerChrysler, General Electric, Citibank, NASA та десятки інших відомих світових брендів. При цьому стан ринку оцінюється як зародковий.

Експерти очікують зростання ринку вже найближчим часом, пов'язуючи це з великим досвідом України у розробці ПЗ, величезним кількісним і якісним потенціалом програмістів, низкою за світовими мірками зарплатою (біля $500), а також ростом економіки усередині країни.

Основним стримуючим фактором є незадовільне положення справ із продажами всередині країни: оскільки понад 90% ринку займає піратське ПЗ, виробники не можуть заробити капітал на внутрішньому ринку, а без наявної фінансової бази виходити на світові ринки досить складно.

Але в цілому експерти схиляються до того, що потенціал у нашої країни високий, перспективи райдужні, і вже найближчим часом Україна може стати одним з провідних гравців ринку.


----------------------------------------------------

В тему:

Створено оргкомітет Міжнародної асоціації “Український комп’ютер”

Linux бродить Україною...


Студентська олімпіада з програмування у Львові

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи