Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Стань засновником Третього Гетьманату!

Кожний громадянин України або етнічний українець з іноземним громадянством, що має 18 років, може стати засновником Української держави-громади.
Президентські вибори 2010-го року знаменують завершення 19-річного перехідного етапу відновлення Української державності (1991–2010). Ознаками розпаду нинішньої тимчасової республіки є руйнування правового поля, всепроникаючі корупція та несправедливість, небачене відчуження держави від народу, перетворення її на організоване формування з визискування населення і розкрадання народної власності.

Ці деструктивні процеси відбуваються на тлі повного відключення системи влади від етичних норм і духовних цінностей. Люди не довіряють правлячому режиму і прагнуть системних змін. У цих кризових умовах українці цілого світу, україномовні та іншомовні, чоловіки й жінки мають унікальну можливість і моральний обов’язок заснувати повноцінну Українську державу – Третій Гетьманат, спадкоємця і продовжувача гетьманатів Богдана Хмельницького і Павла Скоропадського, а також всієї багатотисячолітньої традиції українського державотворення.

1. ТРИ ЕТАПИ ПЕРЕЗАСНУВАННЯ ДЕРЖАВИ

Загальновизнаним демократичним способом заснування держави є процедура Суверенних Конституційних зборів, ухвалення нової Конституції і легітимного формування конституційних державних органів. Організаційний комітет Суверенних Конституційних зборів було засновано лідерами громадських організацій влітку 2007 р., про що було повідомлено в статті «Новий Суспільний Договір» у газеті Верховної Ради України «Голос України» 5 вересня 2007 р., а також у серії інших статей та прес-конференцій. За цей час ідея перезаснування держави набула конкретних форм і знайшла багато прихильників. Сьогодні Україна переходить до енергійної реалізації багаторічних напрацювань.

Перший етап (25 грудня 2009 – 21 березня 2010 р.): інформаційно-просвітницька кампанія, висування делегатів на Конституційні збори від українських громад в Україні та в еміграції, які об’єднують хоча б сотню українців, старших 18 років; формування полкової структури, обрання полковників.

Другий етап (22-25 березня 2010 р.): скликання Великого Віча, ухвалення основних засад Конституції Третього Гетьманату (ТГ) як глобальної звичаєвої української держави-громади, затвердження складу Конституційної комісії для розробки Конституції ТГ.

Третій етап (22-25 червня 2010 р.): ухвалення Конституції ТГ, обрання Гетьмана, Великої Ради та визначених Конституцією вищих посадових осіб, затвердження нової державної символіки.

2. ВКЛЮЧАЄМО СОЦІАЛЬНІ ЛІФТИ

Найголовніший, стартовий етап – висування делегатів Конституційних зборів. Для цього, починаючи з 25 грудня 2009 р., публікується і масово поширюється стандартна форма підписного листа, затверджена Головою Оргкомітету Конституційних зборів. Кожен українець чи українка, що бажає стати не лише засновником, але й делегатом або помічником делегата Конституційних зборів, вписує у лист свої особисті дані з підписом і датою, після чого починає збір підписів, а також організаційних внесків.

Людина, яка підписала листа і зробила внесок в розмірі 100 грн., отримує статус «засновника ТГ». Людина, що зібрала 10 і більше підписів, згідно з козацькою традицією отримує статус «ройовий ТГ» (десятник). Людина, яка самотужки або за допомогою помічників зібрала 100 підписів з організаційними внесками, отримує статус «сотник ТГ» (ми свідомо використовуємо давні козацькі терміни «ройовий» та «сотник», адже Третій Гетьманат «вмикає» енергетику нашого славного минулого).

Засновник ТГ має можливість замість «організаційної енергії» влити до спільної справи «енергію грошей». Так, людина, яка підписала Листа і здійснила внесок 1000 грн. і більше, отримує статус «почесного засновника ТГ». Кожен, хто хоче підтримати Україну, хай це зробить в міру своїх можливостей! У відповідь кожний сотник, десятник і почесний засновник матиме пріоритет в кар’єрному зростанні на державній службі, бізнесі та інших сферах життя Третього Гетьманату.

Сума внеску записується в Листі поряд з особистими даними засновника ТГ. Кожна довірена особа, що зібрала підписи і кошти, несе за них персональну відповідальність перед своєю групою довіри. Половина зібраних оргвнесків передається в регіональну скарбницю Оргкомітету, про їх отримання і витрачання повідомлятиме інтернет-сайт Оргкомітету на сторінці, доступній для засновників ТГ. Решта коштів використовуватиметься на полковому рівні.

3. КІНЕЦЬ САМОТНОСТІ

Таким чином, стартова структура ТГ формується природно, у відповідності з величиною отриманого результату. Сплата засновниками ТГ організаційного внеску, по-перше, залучає до процесу щирих прихильників української державності, тобто таких, що люблять Україну «до глибини своєї кишені»; по-друге, дає їм право вимагати від сотників, полковників і Голови Оргкомітету чітко виконувати свої зобов’язання (людина, що вклала у справу свої «кровні», ретельно слідкуватиме за дотриманням правил); по-третє, українці засновують свою державу своїми силами, без чужих «спонсорів», згідно зі своїми уявленнями про лад і справедливість; по-четверте, навколо нових лідерів гуртуються групи довіри. Процес заснування держави – це добра нагода стати значно сильнішим, адже тепер за кожним із нас стоятиме сотня однодумців! Причому людей активних, включених в роботу різноманітних державних і бізнесових структур, об’єднаних взаємною довірою.

Виборці, що зібрали хоча б 3 підписи на свою підтримку (включаючи власний підпис), мають право об’єднати зібрані ними підписи, створити сотню, дати їй назву і вибрати з поміж себе сотника, віддавши зібрані ними підписи на його підтримку. Не подобається один потенційний сотник – приєднуйся до іншого! Або приєднуй до себе і сам ставай сотником! Сотником стає той, хто отримає на свою підтримку найбільше підписів. Тоді кожен, хто зібрав підписи, вписує в мандат ім’я сотника і передає йому цей мандат разом з організаційними внесками.

Делегат присягається перед зібранням виправдати високу довіру, передати Листи і 50% зібраних коштів в регіональну скарбницю Оргкомітету, отримати від Оргкомітету штандарт своєї сотні й посвідчення засновників ТГ, після чого урочисто вручити їх кожному члену своєї сотні.

Після отримання Листів на свою підтримку і організаційних внесків своєї сотні, Делегат створює точну електронну копію Листа (заповнює стандартну електронну форму Листа). Файл із заповненою формою записується на електронний носій – CD або дискету. З підписаних паперових Листів свого підрозділу Делегат знімає по дві паперові ксерокопії для відповідального зберігання в документації сотні.

4. ПОСВІДЧЕННЯ ТА ШТАНДАРТИ

Протягом тижня Делегат отримує наказ Голови Оргкомітету про створення сотні, штандарт із зображенням золотого Сонцебігу Третього Гетьманату, назвою та номером сотні, який відповідає реєстраційному номеру мандату. Також Делегат отримує персональні посвідчення членів сотні з зазначенням їхнього статусу: сотник, ройовий, почесний засновник, засновник.

Посвідчення засновників ТГ заповнюються на основі даних електронних копій Листів і виготовляються у формі ламінованої вкладки до паспорта громадянина України або громадянина іншої держави. У посвідченні, окрім основних паспортних даних, вказується назва та номер сотні, а також послідовний номер підпису особи в цьому листі (наприклад, 24-98, що значить «сотня №24, підпис №98). Чим менший номер, тим більша престижність посвідчення, що буде враховуватися практикою Третього Гетьманату (кар’єрне зростання, державні лотереї тощо). Згодом власник посвідчення отримає спеціальний паспорт громадянина-засновника з тим самим номером.

Після отримання посвідчень Делегат скликає зібрання своєї сотні, звітує про виконану роботу, урочисто піднімає штандарт сотні і з допомогою ройових урочисто вручає членам сотні посвідчення засновників ТГ. Кожна сотня може прикрасити свій штандарт вишивкою чи аплікацією за власним смаком.

5. ВІДНОВЛЮЄМО ПОЛКОВИЙ УСТРІЙ, ОБИРАЄМО ГЕТЬМАНА

Протягом першої половини березня 2010 року Голова Організаційного комітету ініціює проведення зібрань сотників у кожному з 225 виборчих округів в Україні та в закордонних округах (не більше 225). Окружні зібрання проводяться при наявності трьох і більше сотників, які консенсусом (одноголосно) обирають полковника і передають під його персональну відповідальність решту 50% коштів організаційного внеску. Полковник отримує від Голови Оргкомітету Зборів посвідчення полковника і полковий прапор. Якщо в окрузі не обрано полковника, то він призначається Головою Оргкомітету Зборів.

Разом з полковником, сотники обирають полкового радника і полкового аудитора. Всі вони в супроводженні сотників полку беруть участь у другому етапі Конституційних зборів 22-25 березня, тим самим проголошуючи скликання Великого Віча. Організаційний комітет має право запросити до участі у роботі Великого Віча будь-яких осіб. В ході роботи Великого Віча ухвалюються головні засади майбутнього Головного Закону України – Конституції. Для напрацювання і впорядкування цілісного тексту Конституції Велике Віче призначає тимчасову Конституційну Комісію, котру зобов’язують у визначений термін виконати цю роботу. Члени Конституційної комісії протягом 5 років не мають права займати вищі виборні посади.

Протягом 22–25 червня 2010 р. відбувається третій, заключний етап Конституційних зборів: Велике Віче збирається для детального розгляду напрацьованого проекту Головного Закону і приймає його в цілому. З цього моменту в Україні скасовується дія попередніх Конституційних актів. Велике Віче для впровадження в життя духу і букви Головного Закону із свого середовища обирає Гетьмана України, Велику Раду, що складається лише з полковників ТГ, інших визначених Конституцією вищих виборних осіб, затверджує нову державну символіку. Гетьману, згідно з Конституцією, надається право законотворення, а Великій Раді – законодавчої ініціативи.

Після обрання Гетьмана полковники реалізують політику ТГ на території своїх паланок (полкових округів) в Україні і за кордоном, несучи за це персональну відповідальність своїм майном, своєю свободою і своїм життям.

Заснування нової української держави здійснюється як загальновизнана демократична процедура, що відповідає світовій практиці і українському законодавству, зокрема, Конституції України, статті 5: «Україна є республікою. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування. Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами. Ніхто не може узурпувати державну владу» (стаття 5). «Народне волевиявлення здійснюється через вибори, референдум та інші форми безпосередньої демократії» (стаття 69).

Отже, ухвалення нової Конституції і заснування нового конституційного ладу є законним актом народного волевиявлення. Натомість заперечення права народу змінити конституційний лад і протидія Суверенним Конституційним Зборам є незаконними і розглядаються як злочинна узурпація державної влади.

6. МИ ВСЕ ПОВЕРНЕМО, А ВИННІ БУДУТЬ ПОКАРАНІ

Для досягнення успіху нам необхідна повна концентрація на ідеї перезаснування держави. Все інше, в т. ч. вибори, нас повинні цікавити лише як засоби для просування позитивної інформації про Третій Гетьманат та пошуку однодумців.

Ми, українці, увійшли в короткочасний період неймовірної системної пластичності, коли все у наших руках. Вже сьогодні ніщо не заважає нам докласти енергійних зусиль і заснувати державу своєї мрії. Існуюча система прискорено догниває і незабаром розпадеться без нашої допомоги. Коли це станеться – в нас уже буде здорове ядро нової держави.

Зимові й весняні вибори 2010-го року – це лише «операція прикриття», «обманний маневр». Їхній справжній сенс: відвернути увагу противника від головного – творення українцями нової держави. Потягом півроку нам ніхто не заважатиме. Хай собі обирають одне одного, тішаться посадами і регаліями. Все одно за півроку чи трохи більше все вирішуватимуть Гетьман з полками Третього Гетьманату.

Все, що природне, робиться радісно і порівняно легко, неначе граючись – навчав мудрий Григорій Сковорода. Тож творімо новий український світ радісно й невимушено, дружно і розумно! І тоді у сотвореному нами сонячному Гетьманаті буде безпечно, чисто, весело. Хай Буде!

Організаційний комітет
Суверенних Конституційних зборів України



Завантаж у форматах doc і pdf, роздрукуй і надішли знайомим - хай нові українські лідери творять сонячні сотні й полки Третього Гетьманату!

Стань засновником Третього Гетьманату! (doc)

Стань засновником Третього Гетьманату! (pdf)

Мандат делегата Конституційних Зборів України (doc)

Мандат делегата Конституційних Зборів України (pdf)



Коментарі та обговорення – на форумі FORUM.SD.ORG.UA

Радіо Сенсар
РАДІО СЕНСАР. МУЗИЧНИЙ КАНАЛ:
Плеєр: 64 моно
Плеєр: 128 стерео

Браузер: 64 моно
Браузер: 128 стерео

В тему:

Заснування Третього Гетьманату в запитаннях і відповідях (оновлюється щоденно)

2010: виходимо у Простір волі!

Висуваємо делегатів на Конституційні Збори України

Український консенсус

Грааль-2010

Владна верхівка небезпечна для Держави і Нації!

Нова угода снайперів

Реформація: 25 пунктів (політична програма УНГ)

Новий суспільний договір

Третій Гетьманат

Безпечно. Чисто. Весело

Відновлення порядку. Українська ідея третього тисячоліття.

Суперкорпорація Україна

До всесвітньої української держави-громади

Одяг сили, або оздоровлюючий мілітаризм


В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи