Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 4

Заснування Третього Гетьманату в запитаннях і відповідях (оновлено)

Відповіді на запитання, що виникають у засновників нової української держави в ході висування делегатів на Конституційні Збори.

Тема заснування нової української держави розкрита у статтях:

Рух Третій Гетьманат: основні принципи

Стратегія етномережі «Третій Гетьманат» 2010–2011

Конституційні Збори України: правила скликання і мандат делегата

2010: виходимо у Простір волі!

Український консенсус

ГРААЛЬ-2010

Тільки для засновників Третього Гетьманату – FORUM.SD.ORG.UA

Основи Конституції Третього Гетьманату

Відбулось перше зібрання Конституційних Зборів Третього Гетьманату

Відбувся Другий збір засновників Третього Гетьманату

Відбулося Третє зібрання Конституційних зборів України (фоторепортаж)

Шостий випуск «Народного Оглядача»: Терношорська Лада

Випуск 5 «Народного Оглядача» – для засновників Третього Гетьманату

Найактивніші українці в Україні та в еміграції вже почали формувати сотні української глобальної держави-громади Третій Гетьманат. Природно, що при цьому виникають запитання. Починаємо з найпопулярніших.

1. З чого розпочати?

Будь-який українець, незалежно від громадянства і місця проживання, може завантажити підписний лист, який одночасно є мандатом делегата Конституційних зборів, роздрукувати його і розпочати збір підписів. Кожен підпис підкріплюється внеском у 100 гривень, 15 доларів або 10 євро. Кожен, хто поставив підпис, стає засновником Третього Гетьманату (ТГ). Кожен, хто зібрав на свою підтримку 30 підписів, набуває статус сотника і стає делегатом Конституційних зборів. Для делегата є додаткова вимога – знання української мови, інакше він не зможе повноцінно спілкуватися з іншими делегатами, адже всі справи в ТГ ведуться українською.

2. А якщо людина не змогла зібрати 30 підписів?

Тоді їй треба знайти інших збирачів підписів і об’єднатися з ними. Людина, яка зібрала 10 і більше підписів, набуває статусу ройового ТГ. Ройові знайомляться один з одним. Якщо у них в сумі набирається 30 підписів, то вони обирають з-поміж себе сотника і вписують його ім’я в Мандат делегата.

3. Як знайти інших ройових на своїй території?

Кожний збирач підписів зможе заявити про себе на спеціалізованому форумі FORUM.SD.ORG.UA.

4. Завдяки чому люди повірять мені, поставлять підпис і здадуть організаційний внесок?

Завдяки тому, що підписи збираються серед людей, яких ви знаєте особисто і які вам довіряють. Це можуть бути родичі, друзі, сусіди, співробітники, добрі знайомі. У такий спосіб в ройові та сотники висуваються люди авторитетні, що користуються довірою. Якщо ж хтось зі знайомих вам не дуже довіряє, то хай сам збирає підписи – потім зможете порівняти, хто користується більшим авторитетом.

5. А жінки можуть бути ройовими чи сотниками?

Українська традиція дає рівні можливості самореалізації чоловікам і жінкам. Тому жінка може бути і ройовим, і сотником, і полковником.

6. А якщо сотник зібрав значно більше підписів, наприклад, 200 або 300?

Тоді у нього гарні шанси стати полковником.

7. Як сотні об’єднуються в полки?

Відбуваються збори з заснування полку. У зборах беруть участь делегації від сотень, що створені на території свого виборчого округу. Делегація складається з ройових на чолі зі своїми сотниками. Сотники обирають полковника, при цьому ройові мають дорадчий голос.

8. А як формуватимуться закордонні полки?

Це залежить від активності місцевих українських громад і особливостей країни проживання. Наприклад, може бути Чикагський полк в США чи Тюменський полк в РФ. Розвиток подій все розставить на свої місця.

9. А якщо в деяких округах полк не встигне сформуватися до Конституційних зборів? Або сотники не зможуть одностайно обрати полковника?

У таких округах Оргкомітетом буде призначено наказного полковника, який діятиме до обрання полковника місцевими сотниками.

10. Хто зараз входить до Оргкомітету?

До Оргкомітету входять сотники ТГ. Перші сотні створені у містах Слов'янськ (Донецька обл.), Київ, Січеслав (Дніпропетровськ) та Івано-Франківськ. Координатором ТГ обрано письменника і футуролога Ігора Каганця (пишіть на sensar @ meta.ua).

11. На що витрачаються зібрані гроші?

Половина зібраних коштів йде на інформаційно-роз’яснювальну кампанію та проведення в Києві зібрань Конституційних зборів, а також, при досягненні достатньої кількості засновників, піде на виготовлення посвідчень засновників ТГ і штандартів сотень ТГ. Друга половина грошей залишається в місцевій сотні і використовується на пропаганду ідей ТГ та організаційні потреби.

12. Куди передавати організаційні внески?

Гроші тримають у себе збирачі підписів. Після створення сотні гроші передаються скарбнику сотні, якого призначає сотник. Половина оргвнеску залишається в сотні, а друга половина передається скарбнику ТГ, зазвичай, під час чергових загальних зібрань сотників та активістів ТГ - у першу неділю після рівнодень та сонцестоянь.

13. Щодо фальсифікацій. Якщо в мене багато грошей, то я знайду сотню бажаючих підзаробити, дам кожному по 500 грн., щоб вони на мій рахунок поклали по 100 грн. І я – вже сотник. На полковому рівні схема така ж, тільки ставки вище.

По-перше, якщо створите підставну сотню, то незабаром про це стане відомо і вас виключать з гри за порушення правил. Це буде ганьба. Якщо ж організуєте підставних сотників і створите свій фіктивний полк, то це буде ще більша ганьба. Вас навіть не запросять на заключний етап Конституційних Зборів (де відбудеться ухвалення Конституції ТГ і обрання Гетьмана), зате заплачені гроші підуть на фінансування Зборів.

По-друге, в Україні буде обрано 225 полковників, ще кілька десятків за кордоном. Навряд чи хтось спроможеться підкупити півтори сотні полковників.

14. Вимога сплатити організаційний внесок відсторонює величезну кількість людей, які виступають проти існуючої системи й могли б голосувати за Гетьманат. Але давати окрім свого голосу ще й 100 грн. для цих зневірених людей виглядатиме «лохотроном».

Справді, оргвнесок відсторонить пасивних і зневірених українців. Натомість він ще більше заохотить активних, свідомих і рішучих, бо вони знають, що ознакою «лохотрону» є щось таке, що дається на дурняк. Якщо ж сотні й полки формуватиме ця світла й динамічна частина українців, значить створений ними Третій Гетьманат також буде світлим і динамічним. Пізніше до цього авангарду української нації долучаться всі «зневірені» і «помірковані», так що врешті-решт матимемо масову підтримку.

15. З кого можна створювати групу довіри?

Групу довіри можна збирати на будь-яких засадах. Наприклад, з фанів музичного гурту чи учасників групи соціальної мережі. Потенційний ройовий може збирати підписи:
- своїх родичів
- сусідів
- колег по роботі
- членів клубу за інтересами
- сусідів гаражного кооперативу
- одногрупників в інституті чи однокласників
- вболівальників футбольної команди
- знайомих, з котрими ходить на тренування
- членів земляцтва
- прихожан своєї церкви
- однополчан, з котрими служив в армії
- людей, з котрими колись кудись потрапив, пережив небезпечну пригоду.

Головне – збирати підписи серед тих, кого особисто знаєте і хто особисто знає вас, а тому готовий довірити вам свій голос разом з грошима.

16. Сотні створюються тільки за місцем проживання, чи можна долучитися до будь-якої сотні?

Українець з будь-якого місця планети може долучитися до будь-якої сотні.

17. Чи може одна людина належати до кількох сотень?

Без обмежень, адже та ж сама людина може одночасно належати до різних професійних, територіальних, відпочинкових та інших груп. Належність до кількох сотень розширює комунікаційні можливості людини. Така людина заплатить кілька оргвнесків і матиме відповідну кількість посвідчень засновника з записом до відповідної сотні.

18. Конституційні Збори - це одноразова подія чи процес?

Це процес, який триватиме доти, доки не буде ухвалена Конституція ТГ і обрані конституційні органи. До цього моменту чергові підготовчі зібрання КЗ відбуваються 4 рази на рік: у першу неділю після весняного рівнодення 22 березня, літнього сонцестояння 22 червня, осіннього рівнодення 22 вересня і зимового сонцестояння 22 грудня. Наприклад, три попередні зібрання ройових і сотників ТГ відбулися 28 березня, 27 червня і 26 вересня.

19. Чи можуть у заснуванні Третього Гетьманату брати участь представники інших етносів?

Третій Гетьманат – це проект держави українського етносу. На сьогодні він є конкурентним щодо інших етнічних проектів – повернення України до Росії або перетворення її на маріонетку транснаціональних корпорацій. Проте люди з неукраїнським етнічним походженням можуть підтримати створення української етнічної держави. Якщо українці їх визнають за «своїх», то вони увіллються до оновленого українського етносу і стануть повноправними засновниками ТГ.

20. Для багатьох українців ідея Третього Гетьманату дуже дивна і незрозуміла...

Тому підготовка до Конституційних зборів починається з інформаційно-роз’яснювальної кампанії і здійснення чотири рази на рік підготовчих загальних зборів сотників ТГ. Збирання підписів – найважливіша складова інформаційно-просвітницької роботи. Адже якщо не поясните людині, що таке ТГ, то не отримаєте від неї підпису і оргвнеску. А якщо переконаєте хоча б десятьох українців, то й самі багато зрозумієте, і навіть зможете спокійно виступати на цю тему по радіо або писати статі.

21. А чому б для заснування держави не застосувати щось звичніше?

Тому що це призведе до поразки. На полі бою перемагає той, хто перевершує противника у творчості, тобто вигадує щось таке, чого той найменше очікує. Творення держави у формі гри – це дуже несподіваний крок. Тому він дає гарні шанси на перемогу.

22. Що робитимемо після ухвалення Конституції й обрання Гетьмана?

Ще активніше формуємо свій інформаційний та економічний простір, створюємо державні структури ТГ (міністерства, агенції, програми), залучаємо дедалі більше українців, об'єднаних у сотні і полки. При необхідності проведемо глобальний всеукраїнський референдум для повної легітимізації Третього Гетьманату. Також див.: Стратегія етномережі «Третій Гетьманат» 2010–2011

23. А якщо існуюча система чинитиме опір?

Опір народній державі буде мобілізуючим чинником для радикалізації, поглиблення і прискорення Реформації.

24. Чи обов’язково всі члени сотні мають бути активістами?

Якщо людина просто поставила підпис і здала оргвнесок – це вже активність. Важливо, щоб вона це зробила свідомо і потім могла пояснити своїм знайомим, для чого формується сотенно-полкова структура. Кожний допомагає спільній справі тим, чим може – дивіться АРСА-2.

25. Навряд чи люди будуть охоче підписуватися і здавати гроші...

Так багато хто думав, поки не спробував практично. Люди радо відгукуються, тому що бачать альтернативу і розуміють, що тепер все залежить від нас. До речі, практика показала, що гроші – це найпростіше. Важче переконати людину повірити в себе і створювати свій рій, тобто самостійно збирати підписи.

26. Що робити, якщо люди з мого списку почали самостійно збирати підписи? А потім стали ройовими, тобто зібрали 10 чи більше підписів?

Хай у першій позиції підписного листа ставлять свій підпис і збирають свій рій. Якщо зібрали ще 9 підписів (тобто разом 10) – беруть участь в обранні з-поміж себе сотника разом з іншими ройовими, якщо менше – приєднують ці підписи до списку свого ройового.

27. Чи можливий успіх, якщо ЗМІ не підтримають ідею заснування ТГ?

По-перше, кожний засновник ТГ – це вже засіб масової інформації, причому надзвичайно ефективний, адже спілкується з кожним особисто. По-друге, ідея заснування Третього Гетьманату вже прозвучала на Першому національному телеканалі, на загально національному Радіо Культура (УР-3), в ефірі місцевих радіостанцій, а статті про заснування ТГ регулярно публікуються в газеті «Рада козацька», у паперових виданнях «Народного Оглядача».

28. Що робити далі, якщо я вже зібрав 10 підписів? Як продовжувати? Чи треба мені для нового листа знову вносити гроші?

На новому підписному листі в першій позиції запишіть себе, потім ставите № 11 і продовжуєте. Оргвнесок для входження в одну сотню вноситься один раз.

29. Непокоїть те, що до засновників можуть затесатися негідники, які поведуть за собою людей і обдурять їх.

Коли зберете 10 чи більше підписів і станете ройовим, почнете працювати з іншими ройовими. З-поміж себе виберете сотника, якому довіряєте. Або самі станете сотником. Потім почнете працювати з іншими сотниками і виберете з-поміж себе гідного полковника. Разом з ним візьмете участь в Конституційних зборах. Все залежить від вас. Не переймайтеся неіснуючими проблемами. Докладніше у статті Український консенсус.

30. Після заснування ТГ, чи можна буде й далі залучати людей до своєї сотні?

Так, адже наповнення ТГ – це постійний процес. Схоже на те, що деякі сотні виростуть у полки.

31. Мені 16 років. Чи можу я стати засновником Третього Гетьманату?

Можете. Якщо ж створите свій рій, то це буде найкращим доказом вашої зрілості і суспільного авторитету.

32. З якими організаціями співпрацює оргкомітет Конституційних зборів?

Ні з якими. Ми співпрацюємо лише з засновниками ТГ, незалежно від того, до яких організацій вони належать. Тому що ТГ – це переформатування України. Ми створюємо нову соціальну структуру з новими лідерами, незалежно від того, ким вони були у «попередньому житті».

33. Як прискорити збирання підписів?

Життя показало, що головним чинником прискорення є практика «Живого Слова». Люди, які застосовують цю систему самооновлення, працюють на порядок ефективніше у порівнянні з іншими. Причина в тому, що такі оновлені українці активніші, енергійніші, вони оптимістично налаштовані, спрямовані на сміливе творення нового світу. Природно, що саме за такими і йдуть люди.

34. Яке ставлення політичних партій до ТГ?

Див. п. 32. Політичні партії зайняті своїми справами. Проект ТГ не передбачає особливого статусу партій – вони матимуть такі ж самі права, як і будь-які інші громадські організації.

35. Яку роль відіграє Українська Національна Громада в заснуванні Третього Гетьманату?

УНГ формується як можлива «організаційна оболонка» для легалізації ТГ, якщо в цьому буде потреба. Якщо розвиток піде в цьому напрямку, тоді рої, сотні і полки ТГ можуть легалізуватись як осередки УНГ.

36. Хто буде Гетьманом?

Той, кого оберуть полковники на заключних Конституційних Зборах. Також дуже важливим буде обрання Головного радника (наукове забезпечення ТГ) і Конституційного аудитора (точне виконання узгоджених "правил гри", зафіксованих у Конституції та інших правових документах, забезпечення цілісності правового поля ТГ).

37. Що робити, якщо в сотні не набирається 100 членів?

Стартова сотня повинна мати не менше 30 членів. Такий сотник має право брати участь у підготовчих зібраннях Конституційних зборів. Проте для участі в заключному зібранні КЗ має бути повноцінна сотня, що налічує не менше 100 членів.

38. Як знайти однодумців у своєму місті?

Повідомте про себе на сайті FORUM.SD.ORG.UA.

39. Де взяти форму для складання електронного реєстру сотні?

Форму електронного реєстру підрозділу ТГ у форматі xls завантажуйте звідси.


Нові запитання з власними коментарями
можна поставити на форумі FORUM.SD.ORG.UA
або надіславши листа електронною поштою на sensar[равлик]meta.ua


Музика під настрій: ТНМК. «Банзай!»

NO-music


Пісня «Банзай!» (ТНМК). Завантажити — 192 Кбіт/с — 4,56 Мб

14 січня 2010 р.

 

 


В тему:

Український дракон, або конкурс на Президента

Рух Третій Гетьманат у мережі Facebook

Третій збір засновників ТГ (відео)

Відбулося Третє зібрання Конституційних зборів України (фоторепортаж)

Відбувся Другий збір засновників Третього Гетьманату

Основи Конституції Третього Гетьманату

Відбулось перше зібрання Конституційних Зборів Третього Гетьманату

Відбулось перше зібрання Конституційних Зборів Третього Гетьманату

Паралельне суспільство як цивілізаційна надбудова (настанови для снайперів)

Третій Гетьманат «Вишня Борія»

ТГ: Стратегія води (відео, аудіо)

Пророцтво про Третій Гетьманат

Сонячний аеростат, або Як позбутися паразитів

Новий суспільний договір

Третій Гетьманат

Арійська Стрілецька Асоціація (АРСА)

Музика з аудіодиску «Реформація: 25 пунктів» (аудіо, MP3)

Розмови з Ігорем Каганцем

 

 

 

 

 

 

 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи