Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Мародери у Лондоні грабують ювелірні магазини

Світ:

Близько 200 людей арештувала поліція під час погромів у британській столиці Лондон. Заворушення почалися в суботу вночі. Після того, як у четвер поліцейський застрелив місцевого чорношкірого гангстера 29-річного Марка Даггана, біля відділку в районі Тоттенгем зібрався розлючений натовп. У вихідні хулігани почали громити автомобілі, грабувати й палити магазини. У ніч проти понеділка безладдя перекинулося на райони Брікстон, Енфілд та Волтем Форест.
У поліції кажуть, Дагган був злочинець. Він нібито відстрілювався, коли поліцейські намагалися перевірити таксі, де він їхав. Брат убитого Шон Пол каже, що той не стріляв, був зразковим сім’янином і батьком чотирьох дітей.

У суботу натовп біля поліцейського відділку вимагав пояснень. Сутичка почалася, коли 16-річна дівчина шпурнула в поліцейського каменем. Присутні одразу почали кидати цеглу та каміння у відділок. Спалили кілька патрульних машин. Влада відрядила спецпідрозділ для придушення повстань.

У Брікстоні близько 200 осіб пройшли вулицями. Вони грабували і нищили крамниці. Виносили продукти, телефони, телевізори, складали їх у візки із супермаркетів та везли додому.

— Більшість із них не знають, проти чого протестують. Я чув, як підлітки кричали: "Хочу безкоштовний телевізор". Інші закликали грабувати турецьких ювелірів, — розповідає офіцер брікстонського відділку.

У центрі міста 50 молодих людей трощили вітрини магазинів та лави у скверах. У Енсфілді протестувальники намагалися розбити "МакДональдз", ювелірний магазин та супермаркет. У понеділок зранку у Волтем Форест автівка збила трьох поліцейських, коли вони хотіли арештувати одного з бунтарів.

Мер Лондона 47-річний Бориc Джонсон заявив, що схвильований тим, що відбувається. Але з відпустки не вийшов.

— У суботу та неділю поліція арештувала 61 людину. Їх звинувачують у численних пограбуваннях магазинів, підпалі автомобілів та порушенні громадського порядку. В ніч проти понеділка затримали понад 100 людей. Більшість бунтів удалося придушити, але сутички тривають, — коментує майор поліції Крістін Джонс.

Загалом під час безладдя постраждали 35 поліцейських та 11 цивільних. Родичі вбитого Марка Даггана закликали всіх припинити бунти.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи