Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Африканський бунт в лондонському Тоттенхемі через убивство поліцейськими чорношкірого гангстера Марка Даггана

На північній околиці Лондона в Тоттенхемі спалахнули масові безлади вихідців з Африки із-за вбивства поліцейським кілька днів тому «місцевого» жителя 29-річного африканця Марка Даггана (Mark Duggan) – відомого гангстера, причетного до злочинів місцевої діаспори з застосуванням зброї.

Увечері 6 серпня натовп з приблизно 300 чоловік зібрався неподалік від поліцейської дільниці, викрикуючи вимоги «відновити справедливість». Як відзначають очевидці, спочатку мітинг був мирним, проте потім натовп підпалив дві порожні поліцейські машини, а також двоповерховий автобус. Після цього було розграбовано декілька магазинів – специфічне сприйняття «справедливості», характерне для комуністів та іммігрантів з ісламських країн.

На місце заворушень стягнені спеціальні загони поліції, що займаються придушенням масових безладів. Повідомляється, що натовп закидав їх пляшками із запальною сумішшю, що свідчить про попередню підготовку до насильства.

Інцидент, що послужив причиною безладів, стався в четвер, 4 серпня. Поліцейська команда на шести машинах намагалась двічі зупинити машину таксі, щоб затримати 29-річного африканця Марка Даггана (Mark Duggan), що знаходився в ній, батька чотирьох дітей, відомого гангстера, підозрюваного у зв’язках зі збройними злочинами місцевої діаспори. Між поліцією і Дагганом зав’язалася перестрілка, в ході якої останній загинув. Поліцейський так само отримав поранення, але куля застрягла в службовій рації, що його і врятувало.

Ще не встигли засудити Брейвіка, а південне співтовариство іммігрантів вже в черговий раз демонструє свою нездатність до асиміляції і цивілізованого співіснування, доводячи неспроможність політики субсидування імміграції.

На щастя, англійський уряд Кемерона це вже усвідомив і навряд чи повторюватиме помилки своїх попередників. Нагадаємо, недавно прем’єр Девід Кемерон проголосив провал політики мультикультуралізму і закликав до «м’язистого лібералізму» у справі творення національної ідентичності. Після подій в Тоттенхемі в цієї позиції з’явилися нові вагомі аргументи.

Паралелі з Парижем

Нинішні події в Лондоні вже порівнюють з масовими заворушеннями, які спалахували в передмістях Парижа. Найбільші з них - восени 2005 року. Приводом для заворушень тоді слугувала смерть двох підлітків, вихідців з Малі й Тунісу. Вони втікали від поліції і забралися в трансформаторну будку, де загинули від удару струмом. Це викликало справжній бунт мусульманської молоді. Загалом в паризьких передмістях було спалено близько 10 тисяч машин і арештовано понад три тисячі осіб. Наведення порядку контролював тодішній міністр внутрішніх справ Франції Ніколя Саркозі. Нинішні заворушення в Лондоні поліцейські називають найгіршими з 1985-го року. Тоді бійки теж сталися у районі Тоттенгем - повідомляє Німецька хвиля.
 


В тему:

У Лондоні і ще декількох містах Великобританії тривають масові безлади, підпали і пограбування

Британський прем’єр визнав, що принципи толерантності не працюють

Ліберальна ідея не спрацювала. Що далі?

Меркель: «мультикультурне суспільство» не вдалося

Саркозі: Спроба побудувати мультикультурне суспільство у Франції провалилася

Задля мирного розвитку треба позбутися двомовності, поліетнічності і мультикультуралізму

У кого стріляв Брейвік

Партія Брейвіка

Український Брейвік

Шокуючий теракт в Норвегії: нова загроза для Європи
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи