Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Лондоні і ще декількох містах Великобританії тривають масові безлади, підпали і пограбування

Сьогодні вночі на патрулювання в районах безладів у Лондоні вийшло додатково 1700 поліцейських. До столиці стягнуто додаткові сили поліції з інших регіонів країни. В своєму твіттері лондонська поліція повідомляє про 334 заарештованих.
Ввечері 8 серпня безлади почались в Бірмінгемі. Повідомляють про 100 затриманих.

Зранку 9 серпня безлади перекинулись на Ліверпул, Брістоль, Манчестер. В Ліверпулі біля 200 молодих людей в масках громлять та підпалюють машини, те ж саме відбувається у Брістолі та Манчестері.

Прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон перервав віпустку і повернувся до Лондона, де сьогодні проведе надзвичайне засідання керівників правоохоронних органів. Планується обговорити термінові заходи для припинення заворушень.

Поліція наказала футбольним клубам перенести на пізніші терміни матчі, заплановані на найближчі дні, у зв’язку з нестачею поліцейських, які могли б забезпечувати порядок на стадіонах.

Якщо зазирнути до англійської Вікіпедії, то одразу впадає в око цікава статистика демографічного складу вищезазначених міст.

Бірмінгем. 16,5% відсотків бірмінгенців народились за межами Британії. 33,3% бірмінгенців – небілі, при тому 6.7% - це чорні, 3,2% - змішаної раси. Ще гірша ситуація в школах: 57% учнів початкових шкіл і 52% учнів середніх шкіл – небілі. Недивно, що саме бірмінгемська молодь і підлітки першими влаштували безлади.

Манчестер. 15% мешканців Манчестеру народились за межами Британії. 9,1% мешканців – мусульмани. Разом з мусульманами-мешканцями передмість вони складають одну з найбільших в Британії мусульманських громад. Чорні складають 4,5%, азіати (індуси, пакистанці, бангладешці тощо) – 9,1%. В Манчестері великій рівень злочинності, зокрема рівень угонів автомобілів на 1000 чоловік в три рази більше ніж в середньому по Британії, рівень згвалтувань – вдвічі більше.

Брістоль. В Брістолі проживає 14% відсотків небілого населення, зокрема чорні складають 3,4% (порівняйте 2,9 в середньому по країні), змішаної раси – 2,4% (1,9% в середньому по країні)

Ліверпул. В Ліверпулі небіле населення складає лише 9% - менше, ніж в середньому по країні (12,5%). При тому в Ліверпулі проживає найдавніша в Британії чорна спільнота, котра виникла тут ще у 1730-х роках. Деякі чорні мешканці можуть нарахувати до 10 поколінь предків, що постійно живуть у Ліверпулі. Також в місті самий давній в Європі Чайнатаун – поселення китайської громади. У місті одна з найдавніших мечетей в Британії, збудована у 1887 році. На початку 20 століття її викупила міська рада і перетворила на офісний центр. Зараз мусульмани вимагають її повернути. При тому в Ліверпулі є три діючих мечеті.

Нагадаємо, що безлади почалися в лондонському районі Тотенгем (де концентруються переважно афро-арабські мігранти) після того, як під час перестрілки було вбито місцевого темношкірого гангстера.

Тепер мігранти наочно демонструють те майбутнє, яке готує Норвегії Трудова партія, проти котрої і виступив Андерс Брейвік.

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи