Зображення користувача Богдан ДуБ.
Богдан ДуБ
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Музика. Виконує заслужений ансамбль Душа

Музикою можна лікуватись, музикою можна псуватись. Для початку, давайте хоча-б слухати, що ми чуємо. Слухати і текст і мелодію. Текст, який супроводжуєтсья мелодією, або який сам по собі є мелодією (спів), в десятки разів сильніше і глибше сприймаєтсья людиною, на свідомому і підсвідомому рівні. До того-ж, мелодії навіть не потрібне свідоме сприйняття. Вона впливає на людину, навіть якщо вона в звукопоглинаючих навушниках.

Чуєш, брате, дзвін душі?
Щоб почути, в повній мірі,
Зазирни углиб себе.
І відчуєш миті тишу
І мелодію душі.

Мозок – інструмент, прилад, приспособлення і посередник чакр. Між тонкою і грубою енергією/матерією, між душею і плоттю. У ньому ~ 100 000 000 000 нейронів. Всі вони в собі мають енергетичний активний потенціал. Усі нейрони мозку вібрують. Частоту вібрації легко фіксують чисельні прилади.

Мозок різних людей вібрує на різних частотах. Чим вища частота – тим, умовно кажучи, краще. Тим тоншу і вищу психоінформацію мозок може «прийняти» з простору і транслювати. Тим більший діапазон частот може взяти, більше мелодій сприйняти і відтворити.

Щодо трансляції: мозок – навушники/резонатор, чакри – плеєр/муз.інструмент. Інваріанти низького порядку складають інваріант високого порядку, який, у свою чергу, є частиною об’ємніших побудов. Це легко порівняти з музикою – такт-мотив-мелодія-речення-фраза. Відповідно, мозок відтворює усе це у своїй вібрації – створює психічну мелодію думки.

Часто в людей виникають різні, суперечливі, несумісні одна з іншою, думки/впевнення, що створює «какофонію» в голові, або, говорячи психоаналітично – когнітивний дисонанс. Особливо коли різні поверхи душі грають різні мелодії.

Коли симфонія мозку налагоджена – маємо здоровий мозок і чисту свідомість. Буд.: Тут і зараз. Рідина в кружці прозора і не труситься) ДзенБуд.: ДзаДзен.) Інд.: СатьяГуна.) Для цих цілей, на НО ми спільно будем розмірковувати над музикою, слухати її і аналізувати.

 

Чим менша потужність чакри, тим слабший сигнал іде на мозок. Це можна порівняти з відстанню диригента до оркестру. Якщо диригент відійшов на 30м., дехто з музик уже некоректно сприйме його команди, а то й зовсім їх не помітить. А якщо в музики ще зір поганий (фіз.деформації тканин)… Інколи маєм ситуацію, коли диригент спить, або його і зовсім нема. Як у тварин. Тоді у голові лунають фонові/базові партії – примітивна мелодія/ритм; або повна какофонія, якщо зобразити графічно – броунівський рух, хаотично виринаючі і зникаючі пікселі на моніторі чи шуми і хвилі на аналогових екранах, як при поломаній антені/перегорівшій лампі.

Таке бачим у більшій чи меншій мірі у більшості людей. Людей, що не мають, або погано чують свого диригента. А коли у людині нема «часточки бога», який би налаштовував гру оркестру, або та часточка не робить гармонійного впливу, то оркестр/інструмент/мозок налаштовують зовнішні «подразники» - мізки виступають такою собі машиною без керування, вплинути на траєкторію якої можна любим зовнішнім втручанням.

Як і у любій формації, у мозку різні нейрони виконують різні функції. До прикладу, дзеркальні нейрони займаються тим, що «ототожнюють» зовнішню реальність з людиною. Що ми бачим/чуєм, як нас сприймають інші – усе це ловиться з простору (приймаються хвилі/біовібрації/інформація) і ототожнюється з «Я». Це нейрони, які творять людинну якби ззовні. Без згоди на це свідомості. Цікава функція, чи не так? Є нейрони, які локалізуються у тій чи іншій області, є й такі, які по одиночно розкидані по усім мізкам – усе диктується функцією і доцільністю. Є й такі, які постійно подорожують просторами черепної коробки і виконують адміністративні функції.

Усі процеси в нашій душі можна описати музикою, дехто навіть чує її. Думка - мелодія. Це не алегорія. Це науковий факт. Зацікавлені можуть ознайомитись з попередніми статтями спеціальної теми Музка Золотої ери. Кожна думка, почуття, емоція... Не дивно, що саме музика найяскравіше передає стан душі. Але, чи справедливим є твердження, що та ж зовнішня музика впливає на внутнішній стан, на наші внутрішні мелодії? На це питання, надіюсь, зможуть ствердно відповісти більшість читачів. Додати можу лише те, що ми навіть не підозрюєм, наскільки тісний зв’язок між зовнішніми звуками і душею. Наскільки великий вплив має музика на нашу душу.

Щоб емпірично в цьому переконатись, можна провести простий дослід
По можливості, констатуємо свій стан свідомості до початку експерименту. Для цього, не обов’язково, можемо використати когось з ближніх. Для повної чистоти експерименту, на якомусь проміжку часу до його початку не слухати взагалі ніякої музики, дотримуватись порад згаданих в експерименті в статті Музика і душа. Вибираємо одну пісню, і на протязі кількох днів чи тижня, активно постійно слухаємо ту пісню. Щоб постійно лунала вдома, а на вулиці - в навушниках. Потрібно не жаліти гучності і відкритись до тієї пісні, дозволити їй просякнутись в кожну клітину вашого тіла. Потрібно максимально знаходитись в мелодії, приймати її і перебувати в ній. Бути нею. Час від часу, входити в стан, коли у вас крім музики в свідомості не залишаєтсья ніяких думок. Інколи, під фон пісні "програвати"/розглядати в свідомості і на відчуттях свої переконання, значущі думки/ідеї, почуття. Вийде така собі музична ретроспектива. Загалом, само-дослідження полягає в повному зближенні зовнішньої і внутрішньої мелодій на протязі тривалого, достатнього для відчутних змін душі, часу. Надіюсь, ви розумієте, наскільки важливо підібрати конструктивну мелодію для таких "експериментів"! Також, бажано, щоб мелодія вам подобалась, або, принаймні, не викликала відрази. Хоча, якщо використати останню, ви дуже швидко відчуєте на собі ефект, 90% випадків - яскраво негативний.

studyty-blagoslovydushemoyagospoda.mp3

Якщо беретесь за експеримент, то вже поставтесь до нього серйозно - по справжньому, що називається сумлінно, виконайте його умови. Чим тонша сенсорика у людини, гнучкіший розум і чим глибша медитація на звук, тим швидше відчуваєтсья ефект. Комусь достатньо кількох годин, комусь - тижня мало. По закінченню досліду знову проводим аналіз/констатацію своєї свідомості. Або звертаємось до того, хто фіксував початковий стан. Треба також розуміти, що вплив може "розкритись" з часом, це як відправлення в душу матеріалу, який тільки через певний час почне проявлятись готовим продуктом. Детальніше в статті Слух.

 

Про музику душі згадувалось в статті Музика, вагітність, здібності. Отже, тепер ми розуміємо, що музика є як назовні, так і в середині нас. Наші душевні рухи - це гра найвитонченішого музичного інструмента - душі. З попередніх статей розуміємо, що та музика, яка всередині, виливаєтсья назовні і несе відповідні "посилання" сприймачу музики, стаття Музика і душа. Більше того, екстрасенси можуть чітко і свідомо чути, "бачити" ці мелодії, навіть коли людина мовчить; будь-хто відчуває ці мелодії, тільки тьмяно, на рівні "відчуття" і "враження". Тепер ми знаємо, і експериментально переконались в тому, що музика сильно впливає на нас.

Музикою можна лікуватись, музикою можна псуватись. Для початку, давайте хоча-б слухати, що ми чуємо. Слухати і текст і мелодію. Текст, який супроводжуєтсья мелодією, або який сам по собі є мелодією (спів), в десятки разів сильніше і глибше сприймаєтсья людиною, на свідомому і підсвідомому рівні. До того-ж, мелодії навіть не потрібне свідоме сприйняття. Вона впливає на людину, навіть якщо вона в звукопоглинаючих навушниках. Навіть глухі, які навчились відчувати свою душу, "слухають" музику. Навіть ті глухі, які нічого не слухають, піддаються впливу музики. Це науковий факт, доведений в наукових лабораторіях, статистично випробуваний і використаний клініками. Наскільки ж ми більше спроможні взаємодіяти зі звуком?! Це кожен вирішує сам для себе.

Наші інтереси: 

музика

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

Співайте на здоров"я! В прямому сенсі - на здоров"я:
http://vk.com/id96652956?z=video96652956_162750961%2Fvideos96652956
В епізодах програми співає фронтмен гурту "Рекоста" та його муза. Хороші люди, рідновіри.

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Коментарі

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

Співайте на здоров"я! В прямому сенсі - на здоров"я:
http://vk.com/id96652956?z=video96652956_162750961%2Fvideos96652956
В епізодах програми співає фронтмен гурту "Рекоста" та його муза. Хороші люди, рідновіри.

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"