Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 66
  • Переглядів: 76

Сварга і дракон – символи аріянства

Символіка – це сконцентрований світогляд. Тому радикальна відмінність між первинним, арійським хрестиянством і паразитуючою на ньому іудохристиянською єрессю чітко спостерігається в застосовуваній символіці.

Попередні статті:

Символом арійського хрестиянства була сварга (свастика, коловорот), як правостороння (чоловіча, атакуюча, творча), так і лівостороння (жіноча, гармонізуюча, оберігаюча), докладніше: Роман Багдасаров. Свастика: Священный символ. – М.: Белые Альвы, 2001. – 432 с., с. 117–123.

Сварга – це передусім символ Центру. Відповідно, вона символізувала Творця всесвіту – Сварога, Бога-Отця, Брахму. Сваргою також називався простір, в якому перебуває Творець Всесвіту.

Арійська людина відчуває себе господарем своєї долі: яка людина, такий і простір подій вилаштовується навколо неї. Вона завжди усвідомлює себе центром, навколо якого обертається навколишній світ. Тому символом арійської людини є сварга.

Ідеалом арійства є Ісус Хрестос, тому його символом є атакуюча сварга. «Свастика була емблемою Хреста і в цьому значенні застосовується до самого кінця середніх віків» (Генон Рене. Символы священной науки: Пер. с франц. – М.: Беловодье, 1997. – 496 с., с. 96.). У Карпатах, де арійська традиція законсервувалася найдовше, сварга як символ Ісуса Хреста застосовувалась принаймні до 19 ст.

Дерев’яний ручний хрест у формі атакуючої сварги, що використовувався в ритуалах освячення у церкві 19 ст. міста Коломия Івано-Франківської області. Сьогодні зберігається у фондах Коломийського музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Йосафата Кобринського.

На Гуцульщині з давніх-давен і донині широко використовуються обереги у вигляді хрестів – згарди (у однині "згард", чоловічого роду).


Гуцульський згард у формі атакуючої свастики – символу Ісуса Хреста в первинному хрестиянстві (аріохрестиянстві, арійстві). Джерело: Андрій Волик. Гуцульські згарди (2009).

Вважається, що це «дохристиянські обереги, до яких церква ставилася досить несхвально». Насправді, несхвально ставилась тільки іудохристиянська єресь, оскільки це була символіка арійства – арійського хрестиянства, яке було продовженням первинної релігійної традиції від часів Трипілля.
В арійстві символом природних стихій – внутрішніх (інстинкти і пристрасті) і зовнішніх був дракон (семаргл, семиярило, ярило, вогнебог). Це неіснуюча, символічна істота. Дракон зображувався як володар чотирьох земних стихій: Землі (у нього чотири лапи), Води (хвіст земноводного), Повітря (крила) і Вогонь (вогненний подих або вогненний хвіст). 


Рельєф з наріжного каменя Борисоглібского собору початку 12 ст. у місті Чернігів.

Дракон символізує опанування людиною фізичного світу та його можливостей. Але щоб цього досягнути, спочатку треба оволодіти собою, опанували власне тваринне начало, навчитися керувати власними пристрастями та інстинктами. Тому битва з драконом символізує труднощі, які треба подолати, щоб оволодіти скарбами внутрішнього знання. Перемога ж над драконом означає перемогу над власною темнотою несвідомості, досягнення самовладання і стану царювання духовно-божественного начала людини над її тваринним началом.

Саме мистецтву «перемагати дракона» і навчав Ісус Хрестос. Після досягнення внутрішньої перемоги відкривається можливість опанування зовнішніх стихій: Євангеліє розповідає про ходіння по воді, заспокоєння води і вітру, керування погодою. Згадується і про керування вогнем, коли «Діти блискавки» – брати-апостоли Іван і Яків – мало не спалили «небесним вогнем» негостинне село (Добра Новина Ісуса Хреста, Сина Божого, 103).



Зображення дракона-семаргла на ритуальних браслетах слов’ян у 12–13 ст.

Жо́внино (до Другої світової війни — Жовнин) — село Чорнобаївського району Черкаської області. Кінець XIX ст. Домоткане конопляне полотно.


Продовження: Первинні арійські хрестиянські храми прикрашалися сваргами

Дивіться також відео: 


В тему:
Сварга — сакральний символ України, знак планетарного духовного полюсу
Символом Чернігова обрали дракона-семаргла
Ребрендінг Галичини: замість ворони буде дракон (аудіо)
Печать ворони

Наші інтереси: 

Пізнаємо своє. Символи керують світом. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

"Після перемоги у великій війні, ми думали, що всі війни і біди залишилися в минулому...
Ми були переконані, що прокляті боги Шааб не повернуться. Ми помилялися!....
Печатки заборони зірвані. Ворота безодні знову розкрились.
Але разом з ними повернулися наші союзники, наші брати.
До нас повернулись дракони!"

http://youtu.be/iChoXm3ZNKU?t=14s

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

"Після перемоги у великій війні, ми думали, що всі війни і біди залишилися в минулому...
Ми були переконані, що прокляті боги Шааб не повернуться. Ми помилялися!....
Печатки заборони зірвані. Ворота безодні знову розкрились.
Але разом з ними повернулися наші союзники, наші брати.
До нас повернулись дракони!"

http://youtu.be/iChoXm3ZNKU?t=14s

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Може хтось володіє інформацією, чи наш Чумацький Шлях називається також Сварґа Марґа? Дякую.

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Додав до статті світлину: уніформа українських націоналістів - вже у 19 столітті.

Все, що робиться з власної волі, – добро!