Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 5

Первинні арійські хрестиянські храми прикрашалися сваргами

Арійські хрестиянські храми будувалися для зручності виконання духовних практик. Йдеться передусім про навчання, взаємне спілкування, здійснення обряду причастя, сакральний хоровий спів. Тому в таких храмах були не вівтарі, а великі столи. Храми прикрашалися символом Ісуса Хреста – атакуючими сваргами.

Попередні статті:

Арійство (арійське хрестиянство) – реставрація релігії Золотої доби Трипілля

Арійські обряди та настанови

Іудохристиянська антитеза

Світоглядні принципи арійства

Світоглядна антитеза, лівий шлях

Сварга і дракон – символи арійства

Підтвердженням цьому є найдавніший з нині відомих аріохрестиянський храм у Мегідо, що в Палестинській Галілеї, приблизно 15 км від Назарета – батьківщини Ісуса Хреста.

(клацайте на фото, щоб збільшити)



Мозаїка на підлозі найдавнішого аріохрестиянського храму в Мегідо (Галілея), присвяченого Ісусу Хресту і прикрашеного його символом – атакуючими сваргами.

Згідно з арійською традицією Зодіаку, риби в центрі мозаїки символізують початок нової епохи – епохи Риб. Вважалося, що їхнє зображення єднає людину із Всесвітом і приносить щастя – подібно до того, як сьогодні люди використовують зображення коней і биків на «рік Коня» чи «рік Бика».

Храм має розміри 10 на 5 метрів. Археологи датують будівлю цього храму близько 230 роком н. е. Це означає, що він є найдавнішою хрестиянською церковною спорудою. Так само найдавнішим є напис зі згадуванням Ісуса Хреста. Цей напис розміщено в західній частині мозаїчної підлоги, де згадується ім’я жінки Акетос, що зробила пожертву на придбання стола для церкви Господа Ісуса Хреста: «Пожертвувала Акетос боголюбива цей стіл Богу Ісусу Хресту на пам’ять».

У цьому написі, що на мозаїчній підлозі, Ісуса названо богом, згідно з його настановою «Ви – боги» (Іван 10.34), «Майте віру бога!» (Марко 11.22), «Щасливі миротворці, бо вони синами Божими стануть» (Матвій 5.9). Кожна світла людина, що розвивається і вдосконалюється, є потенційним богом – сином Божим (хрестом). Відповідно, хрестиянство – це релігія людей, спрямованих до боголюдської самореалізації: «Господь наш Ісус Хрестос став Сином Людським для того, щоб людина зробилася сином Божим» (Іриней Ліонский, 2 ст.); «Станьмо подібними до Хреста, бо він став подібний до нас. Зробімося богами задля нього, бо він став людиною задля нас» (Григорій Богослов, 4 ст.)



Ще один напис на мозаїчній підлозі: «Пам’ятаймо Прімілію і Киріаке і Доротею і Хресту»

Характерно, що в численних повідомленнях про цей храм жіноче ім’я Хреста подається не інакше як Хріста, хоча на фото добре видно його написання через «Е» – гелленське «Н» (ета). Це системна фальсифікація з боку іудохристиянства, див: Хрестос чи Христос? Відповідь дає Синайський кодекс IV століття.

У північній частині церковної підлоги археологи знайшли напис, зроблений на честь офіцера римської армії, на пожертвування якого й була викладена мозаїка. Біля неї напис: «Гайанос, також названий Порфирієм, центуріон, наш брат, знайшов честь власними грошима зробити цю мозаїку. Броуті здійснив цю роботу».
Це все прояви арійського Шляху слави, згідно з яким про всі добрі справи треба повідомляти, щоб інші люди раділи їм, прагнули їх повторити й перевершити.

Але найбільше археологів здивував той факт, що замість звичного для нинішніх церков вівтаря в центральній частині ранньохрестиянського храму стояв звичайний стіл. Вочевидь, він призначався для проведення післямолитовних трапез, на зразок тієї, що відома як Таємна вечеря Ісуса Хреста і його апостолів.

Наявність стола замість вівтаря (жертовника) може здійснити справжній переворот у наших пізнаннях про епоху раннього хрестиянства – говорить дослідниця доктор Леї Дисгані, фахівець із древніх написів, яка працює у Єврейському університеті в Єрусалимі.

Дотепер уважалося, що в той час хрестиянське богослужіння завершувалося колективною трапезою біля символічного жертовника – вівтаря. Однак тепер з’ясовується, що перші хрестияни збиралися після молитви за звичайним обіднім столом, точно так само, як це робили, згідно з Євангелієм, учасники Таємної вечері.

Продовження: Аріанство – релігія знань

 

 


В тему:

Припиніть розпинати Господа! Славте воскреслого Хреста!

У Галілеї неподалік міста Мегідо віднайшли арійський хрестиянський храм

Відбулась презентація 10-го випуску «Народного Оглядача»

«Пшениця без куколю. Євангеліє без вставок і спотворень» (2012): друга редакція

Таємна вечеря чи арійський Новий рік?

 

 

 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи