Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Витрати на Адміністрацію Януковича зросли на 17 відсотків

Світ:

У вирі голосування за право Чорноморського флоту базуватися у Криму загубився інший цікавий документ. Державний бюджет прийняли так само в димовій завісі й з обговоренням тривалістю у нуль хвилин. І з цим документом країна житиме до кінця року.

(клацайте на фото, щоб збільшити)


Світлина з офіційного сайту президента України www.president.gov.ua

”Регіонали” критикували уряд Юлії Тимошенко за співпрацю з Міжнародним валютним фондом і боргову яму, а самі стрибають туди ж, тільки швидше і глибше. Окрім очікуваного відновлення співпраці з МВФ, заплановані запозичення на рівні 100,2 млрд грн. До того ж уряд надав собі право в разі недоотримання доходів запозичувати скільки заманеться.

А ще бюджет надає право державним підприємствам неконтрольовано збільшувати борговий тягар, зокрема і зовнішній, що створює умови для їхнього відчуження іноземцями.

Бюджет має дуже серйозний прихований дефіцит. До офіційного дефіциту в 5,3% від внутрішнього валового продукту додаються колосальні дотації, витрати на рекапіталізацію банків, повернення податку на додану вартість. У сумі маємо понад 13% дефіциту. Для порівняння: дефолт Греції стався при 11% бюджетного дефіциту.

Закон про бюджет також дозволяє уряду свавільно вирішувати, як виплачувати соціальні допомоги. По суті, соціальні обіцянки Партії регіонів, з якими Янукович виграв вибори, залишилися ”порожняком”. Тепер Кабінет Міністрів, а не закон, установлюватиме розміри соціальних виплат. Зокрема допомоги при народженні дитини та по догляду за нею до трьох років. Раптом уряд схоче ”збудувати” ще одну каптьорку до Євро-2012 на пару мільярдів — люди почекають.

Бюджет дає державні гарантії під будівництво доріг аж на 45 млрд грн, але без жодних зустрічних гарантій банків. Крім цього, на будівництво й ремонт доріг піде 65% акцизного збору із нафтопродуктів, авто, шин тощо. Враховуючи, що кілометр дороги в Україні коштує вдвічі дорожче, ніж у Німеччині, не важко обрахувати суму ”освоєних коштів”.

На початку президентури Віктор Янукович заявив про скорочення держапарату на 20%. Але в держбюджеті витрати на його Адміністрацію зросли на 17%. Це приблизно на 150 млн грн більше, ніж мав у розпорядженні Секретаріат Ющенка. І це в кризовий рік! Не обділив уряд і дружню Верховну Раду. Законодавчу діяльності депутатів оцінили у 483 млн грн (+70 млн грн порівняно з 2009-м), іще 178 млн (+21 млн грн) дали на організацію інформаційно-аналітичної діяльності та матеріально-технічного забезпечення. Поліклінічне і стаціонарне медобслуговування депутатів обійдеться в 221 млн грн (+53 млн грн). Плюс ще пару десятків мільйонів на візити, прийоми, санаторно-курортні комплекси.

При цьому армія залишається на ще голоднішому пайку. Військо служитиме на 8,8 млрд грн і сподіватиметься на 4,6 млрд грн зі спеціального фонду, який, як правило, ніколи не наповнюється. На закупівлю всіх озброєнь уряд виділив аж 7 млн грн — якраз на півтанка. А й справді — навіщо країні армія, якщо влада сама здає територію?

Схоже, що жити в Україні нинішня влада не збирається і вже зараз прискореними темпами заробляє на дачі в Підмосков’ї.

 

 


В тему:

Паралельне суспільство як цивілізаційна надбудова (настанови для снайперів)

Віддати збагачений уран - означає поховати класичну науку Харківського фізтеху

Точка неповернення. Є вчинки, які не передбачають строку давності

Клінч, або Велика нагода

Подарунок для Третього Гетьманату

 

 

 

 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи