Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Третій Гетьманат «Вишня Борія»

«Третій Гетьманат України» – це робоча назва, що позначає нову форму самоорганізації українців, якою є глобальна (всесвітня) українська національна (етнічна) духовно-економічна держава-громада (держава-корпорація). Слово «Третій» означає, що нова форма суттєво відрізняється від попередніх державних утворень.
На сьогоднішній день назва «Третій Гетьманат України» зручна для поширення ідеї творення нової української організаційної форми. Річ у тім, що українцям близька козацька тематика, тому все, що пов’язане з козацтвом, сприймається позитивно. По суті, ТГ – це «несуча хвиля» для цілого комплексу ідей соціального оновлення. Це бренд, який розкручується ще з 2003 року – див. Гетьманська модель: історичний досвід і перспективи.

Проте назва «Третій Гетьманат» – це тільки назва організаційної форми, а не її власне ім’я. Всі попередні українські держави мали свої імена: «Військо Запорозьке», «Русь», «Антський союз», «Сарматія», «Скуфія», «Кіммерія», «Артанія», «Аратта». Тому організаційна форма нової української нації повинна мати своє ім’я.

Особисто мені для позначення форми організації більше подобається термін Брахманат, що вказує на домінування енергетики Святого Духа Велеса – покровителя святості, науки, мудрості, чарівництва, творчості, мистецтв, музики, поезії, психофізичної досконалості, боголюдської реалізації, цілительства, економіки та матеріального добробуту.

Щодо власного імені Брахманату, то тут найкраще підходить «Вишня Борія» (High Boria – читається «Хай Борія»). Воно вказує на безперервну тяглість українського цивілізацієтворення: Вишня Борія – це продовження кроманьйонської цивілізації Борії (до 55 ст. до н. е., тобто до доби Трипілля) і арійської цивілізації Гіперборії (від 55. ст. до н.е. до наших днів) – див. Земля Сонячного Вепра: Борія, Гіперборія, Вишня Борія.

До речі, розробка організаційної форми «Брахманат Вишня Борія» триває вже сьомий рік – див. Брахманат Вишня Борія

Отже, з одного боку, на сьогодні краще сприймається назва «Третій Гетьманат», бо українці усвідомлюють себе нащадками козаків. З другого боку, перспективнішою є назва «Брахманат Вишня Борія», бо вона є новотвором (несе новий сенс), відображає сутність майбутньої української єдності, а також відповідає сучасним реаліям, оскільки ця єдність сьогодні твориться українськими брахманами.

Суперечність долається тим, що правове творення нової системи відбувається шляхом поступового, виваженого формування двох документів – Малої Конституції і Великої Конституції.

Перший документ відбиває поточні реалії державотворення, він констатує ті правила, які ми вже перевірили власним досвідом і які вже стали частиною нашого життя – див. Основи Конституції Третього Гетьманату. Тому в ньому присутня назва Третій Гетьманат. Він твориться у формі гри, тому такі ігрові назви як «кіш», «полк», «курінь» … цілком прийнятні і зрозумілі. Деякий мілітарний дух робить гру цікавішою, а також дисциплінує її учасників.

Натомість другий документ – Велика Конституція – відбиває наші сьогоднішні уявлення про майбутнє України, яким воно може бути за 5-10 років. Тут, на мою думку, має бути справжня назва Української Єдності, наприклад, «Брахманат Вишня Борія». Концептуальні засади Великої Конституції закладені у документі Реформація: 25 пунктів (політична програма УНГ)

Велика Конституція – це стратегічний орієнтир, а Мала Конституція – це констатація нинішнього стану державотворення. Настане момент, коли вони зіллються в один документ – і це знаменуватиме народження нової цивілізації.

У декого викликає запитання вимога практики Живого Слова для керівного складу ТГ, записана в основи Малої Конституції (п. 16). Це не чиясь примха, а констатація факту, адже ті, що не практикують ЖС, не зібрали навіть по 5 підписів на свою підтримку. Практика ЖС – це чинник посилення людини, це наша духовна зброя. Звісно, може існувати багато видів подібної зброї, але на рівні керівництва має бути певна узгодженість. Докладніше про це у статті Чому саме «Живе Слово»?

В ході дискусій висловлювалась думка, що Третьому Гетьманату не потрібна релігія. Погляньмо в корінь. Релігія – це теорія і практика відновлення зв’язку між земною і божественною свідомістю людини (від «ре» – повторення, «лига» – зв’язок). Без такого відновлення неможлива боголюдська реалізація, неможливе щастя.

То чи потрібна нам релігія? Так! Але саме в означеному вище, тобто первинному, істинному розумінні цього терміну. До речі, згідно з ним, іудохристиянська єресь, іслам, іудаїзм і буддизм взагалі не є релігіями, оскільки не розглядають людину як втілену божественну сутність, тож немає предмету для відновлення зв’язку (ре-лігії).

Нас запитують: А чи не заважає це об’єднанню з широкими масами? Річ у тім, що об’єднуватися треба тільки з просвітленими людьми. З тими, що перебувають у Просторі волі або цілеспрямовано піднімаються до нього. Всі інші можуть бути нашими стратегічними або тактичними союзниками.

Масовість руху забезпечується не об’єднанням з людьми нижчого рівня свідомості, а підняттям їхньої свідомості на вищий рівень. Третій Гетьманат твориться у Просторі волі – див. Сонячний аеростат, або Як позбутися паразитів.

Зараз в Україні і світі продовжується формування роїв і сотень Третього Гетьманату. Приєднуйтесь! Про те, як це зробити – у статті Заснування Третього Гетьманату в запитаннях і відповідях.


В тему:

Відбувся Другий збір засновників Третього Гетьманату

Відбулось перше зібрання Конституційних Зборів Третього Гетьманату

ТГ: Стратегія води (відео, аудіо)

FORUM.SD.ORG.UA

Жовто-блакитний Вогнебог – прапор Третього Гетьманату

Живе Слово творить державу

Хочеш стати Асом? Вступай до полку «Арійський Стандарт» (відео, аудіо)

Арійські брахмани і стандарти ISO 9000

Структура Арійської релігії (відео, аудіо)

Полюби і знешкодь! або Як любити ворога (відео, аудіо)

100% позитиву! (відео)

Терношорська Лада, або патріотизм по-кроманьйонськи

Пророцтво про Третій Гетьманат

Ігор Каганець на УТ-1 про «Пшеницю без куколю» і Третій Гетьманат (відео)

Перехід-IV: чоловічий і жіночий полюси Третього Гетьманату

Український консенсус

Висуваємо делегатів на Конституційні Збори України

Стань засновником Третього Гетьманату!

Грааль-2010

Форма електронного реєстру підрозділу ТГ (xls)

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи